90'lı yılların Mac tasarımından ilham alan internet radyosu: Poolside FM

Sinema/TV, müzik ve moda sektörlerinin yoğun ilgisinde olan 80'ler ve 90'lar, şimdi girişimcilerin de odağına yerleşmeye başladı. Bir internet radyosu olan Poolside FM de bunun en güzel örneklerinden biri.
90'lı yılların Mac tasarımından ilham alan internet radyosu: Poolside FM

Stranger Things'in moda ve müzik dolu üçüncü sezonunu geride bıraktığımız şu günlerde, birçok bünyede geçmişe dair bir özlem oluşmaya başladı bile. Ancak popüler kültür ve getirileri, bu özlemi bir nebze de olsa köreltmemize olanak sağlıyor. Zira günümüzde, yeni müzik parçalarının, filmlerin, TV şovlarının ve giyim ürünlerinin birçoğunun 80'ler ve 90'lar esintileri taşıdığını söyleyebiliriz. Sürekli aynı şeyleri tekrarlamayı sevmeyenler için can sıkıcı olabilecek bu durum, geçmişi her daim özleyenler içinse bulunmaz bir nimet diyebiliriz.

Sinema/TV, müzik ve moda sektörlerinin yoğun ilgisinde olan 80'ler ve 90'lar, şimdi girişimcilerin de odağına yerleşmeye başladı. Hem eğlenceli hem de keyifli bir internet radyosu olan Poolside FM de bunun en güzel örneklerinden biri. Marty Bell, Niek Dekker, Aziz Fırat ve Lewis King tarafından hayata geçirilen internet radyosunun tasarımında 90'lı yılların Mac tasarımından esinlenilmiş. Poolside FM'in web sitesine giriş yaptığınızda karşınıza sanki geçmiş dönemde bilgisayarınızın karşısındaymışsınız gibi bir ekran çıkıyor. Bu ekranda hem radyo pop up'ı hem de minik bir TV ekranı bulunuyor. Şarkılar sol tarafta seri bir şekilde çalarken, ekranda ise 80'li ve 90'lı yılların reklamları, videoları oynuyor. Dilerseniz videoları pop up'ın sağ üst köşesinde bulunan butondan değiştirebiliyorsunuz.

Platformda yer alan şarkıların sound'ı her ne kadar geçmiş dönem sound'ına benzese de şarkıların birçoğunun çıkış tarihlerinin yeni olduğunu belirtelim. Ancak bol bol synth duyacağınız müziklerin hiçbiri geçmişi aratmıyor ve yaz tadını en iyi şekilde dinleyiciye aktarıyor. 

Platformda müzik dinlemek için herhangi bir üyelik istenmiyor. Ancak şarkıları kaydetmek, playlist göndermek, misafir olarak yorum yazmak için üyelik oluşturmanız bekleniyor. Kısacası Poolside FM'de DJ olmak için minik bir üyelik kaydı şart. Üyelik için müzik pop up'ında bulunan kalp işaretine ya da sitenin sol üst köşesinde bulunan Sign In/Up kısmına tıklamanız yeterli oluyor. Ayrıca yine sitenin sol üst kısmında bulunan "Themes" kısmından ana sayfanın temasını da değiştirebiliyorsunuz. Son olarak Poolside FM merch'lerinin The Store kısmından satın alınabileceğini de belirtmiş olalım.

Poolside FM'i buradan dinleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.