Akinon, hizmet verdiği markaların 2 milyar TL ciroyu geçmesi için Insider’la anlaştı

Dijital müşteri deneyim platformu Insider ve e-ticaret platformu Akinon bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği sonucunda Akinon, artık Insider’ın Growth Management Platform’uyla (GMP) tam uyumlu şekilde çalışacak. 
Akinon, hizmet verdiği markaların 2 milyar TL ciroyu geçmesi için Insider’la anlaştı

Dijital müşteri deneyim platformu Insider ve e-ticaret platformu Akinon bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği sonucunda Akinon, Insider’ın Growth Management Platform’uyla (GMP) tam uyumlu şekilde çalışacak. 

Perakende sektörü için güçlü yazılımlar geliştirme hedefiyle kurulan Akinon, kısa sürede çok kanallı bir platform ortaya çıkardı ve birçok e-ticaret markasını kendi bünyesine dahil etti. Kendi etki alanındaki tüm ihtiyaçları karşılamayı odağına alan girişim, müşteri segmentasyonu ve hedeflemesi konusunda ise bundan sonra Insider’ın Growth Management Platform'unu kullanacak. Ocak ayında imzalanan anlaşma ile Akinon bünyesindeki tüm markalar, Insider GMP'yi kullanabilecek.

Insider GMP, makine öğrenmesini ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak oluşturduğu özel veri katmanıyla müşteri sadakatinin artmasını sağlıyor. Bu da büyüme hızı ve kârlılığın artması anlamına geliyor.

Akinon hedefi: Markaların 2 milyar TL ciroyu geçmesi

2019’u yüzde 800 büyümeyle kapattıklarını söyleyen Akinon’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Tolga Tatari, 2020’de markaların kendi platformları ile kazandıkları cironun 2 milyar TL’yi geçmesini hedeflediklerini ve bu konuda en büyük yardımcılarından birinin hiç şüphesiz Insider GMP olacağını belirtiyor. Zira Insider’ın gerçek zamanlı öngörüsel segmentlemesinin mevcut platformları için çok iyi bir tamamlayıcı olduğunu, ayrıca Insider’ın başarılı küresel adımlarının kendilerine hem ilham hem de tecrübe kazandıracağını düşündüğünü sözlerine ekliyor.

24 ülke ofisinde 600’den fazla müşteriye hizmet veren Insider’ın Global Ticari Kanallar ve Mobil Platform Direktörü Ali Can Kamiloğlu, iki platformun tam uyum halinde çalışacağını belirtiyor. Kamiloğlu, Insider GMP’nin Akinon platformunda yüzde 100 performansla koşabilmesi için uzun süren titiz bir çalışma yaptıklarını ve sonuçta üst seviye iki teknolojik altyapının güçlerini birleştirdiğini; artık Akinon’un hem mevcut hem de yeni müşterilerini hassasiyetle ve merakla izlediklerini söylüyor. Bu iş birliğiyle yurt dışı pazarında da müşteri sayılarını artırmayı umut ettiklerini de sözlerine ekliyor.

Insider, 2018’de Sequoia Capital’dan 11 milyon dolar yatırım aldıktan sonra kişiye özel arama sonuçları sunan yapay zeka destekli ürünü Eureka’yı ve mobil web sitelerinde dönüşüm oranını artıran InStory’yi pazara sundu. İstanbul merkezli girişim 2020’de bu ürünlerini Türkiye’de ve tüm dünyada daha fazla markaya ulaştırmak ve bulunduğu pazarlara teknolojik bir sıçrama yaşatmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.