Güney Kore operatörlerinde 5G ile ARPU artışı gözlemlendi

İlk olarak Güney Kore'de lansmanı yapılan 5G'nin son yapılan açıklamalara göre operatörlerde olumlu etkisi görülüyor. ARPU ve data kullanımını artıran 5G'nin önümüzdeki dönemde nasıl gelişme yaşadığını göreceğiz.

Nisan 2019'da Güney Kore'deki 3 operatör 5G adaptasyonun tamamlayarak yeni tarifelerini çıkartmaya başladı. Lansmandan kısa bir süre sonra Verizon'la başlayan sonrasında da Avrupa'daki bazı ülkeler ve Çin'deki operatörlerin 5G planlarını açıkladığı sektörde Güney Kore'deki gelişmeler geniş müşteri bazı üzerindeki etkilerini görmek için iyi bir pazar. 

2019 Q3 itibariyle 3,5 milyona yakın 5G kullanıcısı bulunan Güney Kore'de ARPU'larda artış gözlemlenirken 3. operatör olan LG U+'ın %20'lerde olan payı 5G kullanıcıları arasında %25'e çıkmış durumda. Operatörler sadece ARPU için artış değil, kullanıcı sayısında da agresif davranmakta. Örneğin SK Telecom 2020 sonuna kadar 5G kullanıcı sayısını 7 milyona çıkartmayı hedefliyor. Şirketin bu hafta sonuna doğru yapacağı açıklamalarda kullanıcı sayısının son çeyrekte nasıl değiştiğini göreceğiz ancak bir sene içinde neredeyse 5 katlık bir artış hedefi oldukça iddialı görünüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.