YouTube sadece 2019 yılında 15 milyar dolar gelir elde etti

Google, 4. finansal çeyrek sonuçlarını açıklarken ilk kez YouTube'un ne kadar reklam geliri elde ettiğini de paylaştı.
YouTube sadece 2019 yılında 15 milyar dolar gelir elde etti

Günümüzün en popüler platformlarından biri haline gelen YouTube'un elde ettiği gelir ilk kez açıklandı. Yaklaşık 14 yıl önce YouTube platformunu bünyesine katan Google, 4. finansal çeyrek sonuçlarını açıklarken ilk kez YouTube'un ne kadar reklam geliri elde ettiğini de paylaştı.

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in paylaştığı bilgilere göre dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, 2019 yılında 15 milyar dolar reklam geliri elde etti. YouTube'un sadece son 3 ay içinde 5 milyar dolar gelir elde ettiğini de paylaşalım.

Bir önceki yılın detaylarını da paylaşan Alphabet, YouTube'un 2018 yılında 11 milyar dolar reklam geliri elde ettiğini de paylaştı. Kısacası YouTube reklam gelirlerini sadece 1 yıl içinde yüzde 36 oranında artırarak 15 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.

YouTube'un ne kadar reklam gelir elde ettiği uzun zamandır teknoloji dünyasını meşgul eden bir soruydu. 14 yıllık bekleyişin ardından nihayet bu soru yanıtlanmış oldu. Reklam gelirleri sayesinde kullanıcılarına para kazandıran bir platform olan YouTube, günümüzün en popüler iş kollarından biri haline de geldi.

Alphabet tarafından paylaşılan bilgilere göre YouTube platformunun aylık aktif 2 milyar ziyaretçisi bulunuyor. Alphabet CEO'su Sundar Pichai'nin paylaştığı bir diğer önemli bilgi ise YouTube Music ve Premium'un kullanıcı sayısı oldu. Paylaşılan bilgilere göre YouTube Music ve Premium servislerinin toplamda 20 milyonu aşkın ücretli kullanıcısı bulunuyor. YouTube TV servisi ise ABD'de 2 milyonu aşkın aboneye sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.