Azimo, Avrupa Yatırım Bankası'ndan 20 milyon euro finansman aldı

Londra merkezli para transferi uygulaması Azimo, European Investment Bank'den (EIB) 20 milyon euro'luk bir finansman aldığını duyurdu.
Azimo, Avrupa Yatırım Bankası'ndan 20 milyon euro finansman aldı

Uluslararası para transferi uygulamaları arasında yarış oldukça çetin geçiyor. Bu alanda faaliyet gösteren büyük markalar dijitalleşme adına büyük yatırımlar yaparken, ortaya çıkan yeni girişimler de rekabeti kızıştırıyor. Azimo da bu alanda faaliyet gösteren girişimlerden biri.

2012 yılının başında kurulan girişimin merkezi Londra'da bulunuyor ancak buna rağmen çalışanların çoğu Polonya'da yerleşik. eVentures'dan tohum yatırımı alan girişimin, Seri A yatırımına Greycroft, SeriB yatırımına Frog Capital ve Seri C yatırımına da Rakuten önderlik etmişti. 2013 ile 2018 yılları arasında yatırımcıların güven oylarıyla fonları toplayan girişim, bugüne dek toplamda 50 milyon dolar yatırım toplamayı başarmıştı. 

2019'un ortasında karlılığa geçmeyi başardığını açıklayan girişim, European Investment Bank (EIB) ile 20 milyon euro'luk finansman anlaşmasına imza attığını açıkladı. European Fund for Strategic Investments (EFSI) tarafından da desteklenen finansman, Avrupa'dan çıkan girişimlerin desteklenmesini ve büyümesini amaçlıyor. Finansmanın bir diğer amacı da istihdam sağlamak. 

Girişimin Polonya'nın Krakow şehrindeki ofisinde 130 kişi çalışıyor. Toplam çalışan sayısı 160 olan girişimin, yaklaşık 30 çalışanı merkez Londra ofisinde çalışırken, işgücünün büyük bir kısmı ise Polonya'da yer alıyor ve finansmanın bir kısmı da, Polonya'da açılacak yeni pozisyonlar için

Toplamda 2 milyondan fazla müşterisi bulunan Azimo, bugün 200'den fazla ülkede para gönderilmesine aracılık ediyor. Merkezi İngiltere'de bulunan girişim için Avrupa elbette çok önemli bir pazar, bu finansmanın bir diğer yanı da Brexit ile ilişkilendirilecek bir yanı bulunması. Azimo, bu finansmanla Brexit'ten de etkilenmeden faaliyet göstermeye çalışacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.