Alphabet'in son çeyrek gelirleri beklentilerin altında kaldı

Son çeyrekte 46.08 milyar dolar gelir elde eden Alphabet, raporda YouTube ve Bulut Hizmetleri hakkında yeni bilgiler paylaştı.
Alphabet'in son çeyrek gelirleri beklentilerin altında kaldı

Google'ın ana şirketi Alphabet, paylaştığı kazanç raporuyla beklentilerin altında kalsa da; ilk defa bir kazanç raporunda YouTube ve Bulut Hizmetlerine dair bilgiler paylaştı. Kazanç raporuna göre; Alphabet dördüncü çeyrekte 46.08 milyar dolar gelir elde etti. Bu noktada analistlerin beklentisinin 46.93 milyar dolar olduğunu belirtelim. 

Şirketin arama gibi merkezi ürünlerinden elde ettiği kazancı gösteren faaliyet geliri, 9,3 milyar dolar olarak öne çıktı. Bu da; analistlerin ortak görüşü olan 9,9 milyar dolarlık gelirin altında kaldı. Ortaya çıkan bu sonuçlar neticesinde; şirketin 10 çeyrek içinde 9. kez beklentileri karşılayamadığını söylemek mümkün. 

Yine de şirket, uzun süredir yatırımcıların ve analistlerin merakla beklediği YouTube gelirleri ve bulut hizmetlerinden elde edilen gelirlere raporda yer vererek yatırımcıları mutlu etmeyi başardı. Alphabet'in açıkladığı rakamlara göre; YouTube dördüncü çeyrekte 4.7 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin bulut hizmetleri ise dördüncü çeyrekte 2.6 milyar dolar kazandı. Bu noktada şirketin YouTube ve Bulut hizmetleri alanında hızlı bir büyüme kaydetttiğini ekleyelim. 

Raporda YouTube ve Bulut hizmetlerine yer verilmesi, Sundar Pichai'nin kasım ayında Alphabet'te CEO olarak göreve gelmesiyle ilişkili olabilir. Hatırlarsanız, Google Kurucu ortakları Sergei Brin ve Larry Page görevlerini 2015 yılından bu yana Google'ın CEO'su olarak görev yapan Pichai'ye devretmişti. 

Alphabet'in yatırımcı görüşmesi de YouTube üzerinden canlı yayınlandı aşağıda izleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.