Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi önemli teknoloji şirketleri Çin seyahatlerini yasakladı

Şu an için 18 farklı ülkede görülen ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Corona virüs salgını, Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi önemli teknoloji firmalarının tedbirler almasına da neden oldu.
Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi önemli teknoloji şirketleri Çin seyahatlerini yasakladı

Dün yılın ikini finansal yılı ile ilgili gelir tahminlerinde bulunan Apple'ın Çin'deki virüs salgını nedeniyle tahmin aralığını 4 milyar dolara çıkardığını sizlere aktarmıştık. Çin'in Wuhan kentinde başlayan Corona virüsü salgını sadece Apple'ı değil pek çok büyük şirketi de etkiliyor.

Şu an için 18 farklı ülkede görülen ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Corona virüs salgını, Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi önemli teknoloji firmalarının tedbirler almasına da neden oldu. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu şirketler çalışanlarının Çin'e seyahat etmesini yasakladı.

Firmaların konu ile ilgili çeşitli açıklamalar yaptıklarını da ekleyelim. Üretiminin büyük bir bölümünü Çin'de gerçekleştiren Apple, çalışanlarının Çin seyahatlerini sınırlandırdığını açıklarken sadece kritik durumlarda Çin'e gidilebileceğini paylaştı.

Çalışanlarının Çin'e gitmesini yasaklayan sosyal medya devi Facebook, Çin'de yaşayan çalışanlarının ise evden çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. Kısa süre önce Çin'i ziyaret etmiş Facebook çalışanlarının şu an için evden çalıştıklarını da ekleyelim.

Çin'deki ofisini virüs salgını nedeniyle kapalı tutan Google ise yakın zamanda Çin'i ziyaret etmiş çalışanlarının iki hafta boyunca evde çalışacaklarını duyurdu. Çin'e yapılacak çalışan ziyaretlerinin durdurduğunu açıklayan Microsoft ise Çin'de yaşayan çalışanlarının evden çalışacaklarını paylaştı.

Tabii ki Corona virüsü salgınının en çok Çin merkezli firmaları etkilediğini de belirtelim. Alibaba, Tencent ve Baidu gibi Çin'in önemli teknoloji firmaları tüm çalışanlarının evden çalışacaklarını duyurdu. Dünyanın en büyük ortak çalışma alanı girişimlerinden olan WeWork ise Çin'de bulunan 55 ofisini kapattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.