Akıllı fabrikalarda verimlilikte karşılaşılan zorlukları aşmada anahtar: Girişim iş birliği

Otomotiv endüstrisinde akıllı fabrikalar artarken, üretim süreçlerinde yaşanan verimlilik bariyerlerini aşmak için üreticiler girişimlerin platform ve diğer ürünlerinin desteğiyle daha etkin çözümler geliştirebilir.

Otomotiv sektöründe artan teknoloji uygulamalarıyla birlikte yenilikçi ve markaların farklılaşmasını sağlayan araçlar üretilse de üretim süreçlerindeki maliyet ve verimlilik sorunlarına karşı firmalar daha hızlı sonuç alabilecek çözüm arayışındalar. Üretici firmaların ortalama net kâr marjının %10’un altında kalması ve araba satış fiyatlarını belli bir seviyede tutmaları gerektiğinden, verimli üretim ve maliyet azaltma çalışmalarına yöneliyorlar. Bu doğrultuda üretim süreçlerinde teknoloji odaklı, yenilikçi ve bütüncül işleyiş sunan akıllı fabrikalara olan eğilimi artırmakta. Otomasyon ve self-optimizasyon ile süreçleri geliştirecek makinelerin bulunduğu akıllı fabrikaların pazar hacminin önümüzdeki 5 sene içinde büyümesi, planlama, tedarik zinciri ve hatta ürün geliştirmeye kadar kapasitesinin çeşitlenmesi öngörülüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.