Activision ile anlaşan YouTube, e-spor yayıncılığındaki yerini kuvvetlendiriyor

YouTube'un Activision anlaşması, teknoloji devleri Google, Amazon ve Facebook arasındaki canlı yayın rekabetine yeni bir yön verecek
Activision ile anlaşan YouTube, e-spor yayıncılığındaki yerini kuvvetlendiriyor

Oyun yayıncısı Activision Blizzard, oyun sunucuları ve diğer teknik ihtiyaçları konusunda hizmet vermesi için Google'ın bulut platformuyla yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında YouTube da Activision Blizzard'ın e-spor faaliyetlerinin özel yayıncısı olarak konumlandı

Bundan sonra YouTube, Overwatch League ve Call of Duty League'in gelecek sezonlarını yayınlayacak. YouTube'un bu anlaşma sayesinde oyun yayın platformu konusunda lider pozisyonda olan Twitch karşısında elini güçlendirdiğini söylemek mümkün. Bu arada Twitch'in 2014 yılında Amazon tarafından satın alındığını hatırlatalım. 

Her ne kadar YouTube, dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci sitesi ve dünyanın en büyük video yayın platformu olsa da konu e-spor yayıncılığı olduğunda Twitch'in gerisinde kalıyordu. Uzun süredir yaptığı canlı yayınlarla oyun sektörünün gözdesi haline gelen Twitch, Overwatch League'in ilk iki sezonu için Activision Blizzard ile özel yayıncılık anlaşması imzalamıştı.

Görünen o ki; 2015 yılında piyasaya sürdüğü YouTube Gaming ürününde hüsrana uğrayan ve uygulamayı bu yıl kapatan YouTube, henüz oyun sektöründen vazgeçmiş değil. Geçtiğimiz aylarda oyun sektörünün önde gelen içerik üreticileri Jack “CouRage” Dunlop ve Lachlan Power ile özel yayıncılık anlaşması imzalayan YouTube, sadece videoların değil canlı yayınların da öne çıkan platformu olmayı hedefliyor. 

YouTube’un oyun direktörü Ryan Wyatt yaptığı açıklamada 200 milyondan fazla oyuncunun yılda 50 milyar saatlik oyun içeriği tükettiğini açıkladı. YouTube'un Activision anlaşmasının, teknoloji devleri Google, Amazon ve Facebook arasındaki canlı yayın rekabetine yeni bir yön vereceğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.