3 yıl önce hayata geçirilen ve 64 şehirde 60 binden fazla gönüllüsü bulunan Ahbap Platformu, sosyal etkiyi artırmak amacıyla, kodlayan gönüllüleri bir araya getirdiği İyilik İçin Kodla adlı bir platform kurdu.
İyilik İçin Kodla nedir?
İyilik İçin Kodla, yürütme, oryantasyon, teknik analiz çalışmaları için yönetim ekibinin katkısıyla başvurular arasından değerlendirilen yüzlerce gönüllü yazılımcıyı Ahbap çatısı altında bir araya getirmeyi hedefliyor. Projenin amacı, Ahbap bünyesinde gerçekleştirilen sosyal projelere kod yazarak destek sağlayacak gönüllülere ulaşmak, sosyal gelişime katma değer sunabilecek proje fikirlerine alan açmak, Ahbap projelerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Ahbap Platformu’ndaki etkinliklere fiziksel olarak katılamayan yazılımcıların klavyeleri başından Ahbaplık yapmasına fırsat yaratmak olarak karşımıza çıkıyor.
El sanatçılarından kütüphanelere...
Platformda Topluluk Yönetimi, El Sanatçıları Envanteri, Kütüphane Otomasyonu, Atalık Tohum Programı ve Ahbap Yazılımları kategorilerinde projeler mevcut.
Topluluk Yönetimi, toplulukların kendi üyelerini yönetebileceği bir ücretsiz yazılım projesi iken, El Sanatçıları Envanteri yok olmaya yüz tutmuş zanaatkar ve ustaların ülke çapında bulunarak, adres, biyografi, atölye, çalışanlar ve ürünlerin fotoğraflarının yer alacağı ustaya ya da atölyeye kolayca erişebilecekleri bir formun olduğu ücretsiz yazılım projesi olarak karşımıza çıkıyor. Kütüphane Otomasyonu ile kütüphaneler kendilerini tanıtıp envanterlerini yönetebiliyor ve fazla kitapları başka kütüphanelere bağışlayabiliyorlar. Atalık Tohum Programı ise tohum envanteri oluşturma, bu tohumların çoğaltılmasına yönelik bilgilendirme ve süreç takibinin yanısıra bu konuda faaliyet gösteren kişilerin birbirleriyle tanışıp iletişim kurabilecekleri küçük çaplı bir sosyal ağ girişimi.
Hedef: Sosyal etkileşimi artırmak
Projenin dünya çapında Code For Good, Donate Code, Social Coder gibi örnekleri bulunuyor. Henüz bir yatırım almayan İyilik İçin Kodla, Ahbap Platformu kaynaklarıyla ve gönüllülerle destekleniyor.
Platform ilk olarak gönüllü yazılımcılar arasında etkileşimi artırarak Ahbap Platformu’nda yazılımcı kapasitesini artırmak istiyor. İyilik İçin Kodla'nın bir sonraki hedefi ise sponsor katkılarıyla sosyal yazılım fikirlerini hayata geçirmek olarak karşımıza çıkıyor. İyilik İçin Kodla, Ahbap Platformu’nun Türkiye ve Dünya’da temas edebildiği noktalarda kodladığı yazılım projeleriyle sosyal gelişim sağlamak istiyor.
İyilik İçin Kodla'ya buradan göz atabilirsiniz. Platformda kodlama yapmak isterseniz web sitesinde bulunan formu doldurabilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap