PropTech'lerin yoğunlukta olduğu inşaat sektöründe ConTech'lerin yeri

İnşaat sektörüne ilgi PropTech'lerle başlayıp ConTech'lere uzanmakta. Türkiye'de de sektörde faaliyet gösteren girişimlere baktığımızda bu alandaki potansiyelin değerlendirilmesi ve trilyon dolarlık pazara katkı sağlanması beklenmekte.
PropTech'lerin yoğunlukta olduğu inşaat sektöründe ConTech'lerin yeri

TÜİK'in yaptığı son açıklamalara göre Aralık ayında yükselen konut satışları 200.000 adedi geçerek uzun süredir geldiği en üst seviyelere tırmandı. Konut kredisi oranlarındaki düşüş ve vergi diliminin azalmasının da etkili olacağı bu durum proptech ve contech girişimlerini de olumlu etkileyen unsurlardan. Türkiye'de sayısı 70'in üzerinde proptech'lerin bir kısmı inşaat projelerinin bilgilendirilmesi, inşaat stoklarının değerlendirilmesi ve yapı yönetimi gibi contech alanında da faaliyet göstermekte. 

Proptech'lerin - property technology - aldığı yatırımların artması, konut satışlarının globalde de yükseleceğinin öngörülmesi contech'ler - construction technology - için de kazançlı bir ekosistem yaratacak gibi görünüyor. Daha düşük maliyetli ürünlerin çoğalması, 3D görüntüleme, robotik ve makine öğrenimi gibi sistemlerin şantiyelerde kullanılmaya başlanması ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren girişimlerin artmasına yol açıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.