Martı'nın yeni elektrikli scooterı Anadolu 1 tanıtıldı

Elektrikli scooter girişimi Martı, yeni ve yerli modeli olan Anadolu 1 resmen tanıtıldı.

Elektrikli scooter girişimi Martı'nın İstanbul için tasarladığı yerli elektrikli scooterı olan Anadolu 1'in Ocak ayında tanıtılacağını sizlere daha önce aktarmıştık. Bugün Mart tarafından gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile tanıtılan Anadolu 1, görücüye çıktı. 

Martı, yeni elektrikli scooterı olan Anadolu 1 ile hem yolculukları daha konforlu hale getiren değişiklikler yaptı hem de yerli üretime geçti. Anadolu 1 modelinin bataryası ve motoru hariç neredeyse tamamı yerli üretim. 

Lokasyon, şarj ve hız seviyelerini anlık olarak takip etme imkanı sağlayan, IoT Box üretimini Türk mühendislerle yapan Martı, süspansiyon sistemi kullanılan Anadolu 1 elektrikli scooterı ile tümsek, çukur ve engebelerde, titreşimi minimum seviyeye de indirdi.

Gece sürüşleri için daha güçlü bir aydınlatma ve fren lambası sistemiyle görüş mesafesi de artırılan Anadolu 1, çapı 25.4 santim olan patlama ve yırtılma riskine karşı dayanıklı dolgu lastiklere de sahip. 250W motor gücü sayesinde saatte 25 kilometrelik bir hıza çıkma kapasitesine sahip olan Anadolu 1'in hızının tıpkı diğer Martı modelleri gibi saatte 18 km hıza sınırlandırıldığını da ekleyelim.

Şase ve motoru Türkiye şartlarına göre tasarlanan Anadolu 1'in bir diğer önemli özelliği ise 15 dereceye kadar yokuş çıkabilmesi. Anadolu 1 modeli ile Martı'lara yeni bir ödeme seçeneğinin ekleneceğini de belirtelim. İstanbul Kart entegrasyonu üzerinde çalıştıklarını duyuran Martı ekibi, yakın zaman sonra İstanbul Kart ile ödeme kabul edeceklerini de paylaştı.

Mart ayından itibaren yollarda göreceğimiz Anadolu 1'i ve Martı'nın gelecek planlarını şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Oğuz Alper Öktem ile de konuştuk. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.