Berkay Mollamustafaoğlu'nun "OpsGenie'den de büyük olacak" dediği Thundra, ilk yatırım turunda 4 milyon dolar aldı

Paylaşılan bilgilere göre 4 milyon dolar yatırım alan Thundra, değerlemesi ile ilgili finansal bilgileri ise paylaşmadı.
Berkay Mollamustafaoğlu'nun

Atlassian'ın OpsGenie’yi 295 milyon dolara satın aldığını 2018 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. OpsGenie içinde geliştirilen bir başka proje olan Thundra ise bu exit sırasında satışa dahil edilmeyerek, resmi bir şirket olarak Eylül 2018'de kurulmuştu. Kısacası ilk olarak 2017 yılının Ekim ayında temelleri atılan Thundra, 2018 yılında şirketleşerek yoluna devam etti.

2018'de OpsGenie kurucusu Berkay Mollamustafaoğlu'nun, daha büyük bir girişim olacak diye beklentisini ortaya koyduğu Thundra ilk tur yatırımını tamamladı. Aldığımız bilgilere göre 4 milyon dolar yatırım alan Thundra, değerlemesi ile ilgili finansal bilgileri ise paylaşmadı. Yolculuğuna 6 kişi ile başlayan Thundra, şu an 13 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 

Thundra'nın hikayesi

Uygulamalar için ölçümleme ve güvenlik platformu olarak hizmet veren Thundra'nın CEO'luk koltuğunda Ken Cheney otururken, CTO'luk görevini ise Serkan Özal üstleniyor. Kendisi, AWS Lambda uygulamalarını izleyecek bir araç yazma fikrini o dönem Opsgenie'de Senior Software Engineer olarak görev yaparken hayata geçiriyor ve bugünün Thundra'sının ilk temelleri atılıyor. Serkan, Java ile yazılmış AWS Lambda fonksiyonlarını izleyebilecek bir kütüphane yazdı ve Opsgenie bu kütüphaneyi 4-5 ay kadar bir arayüz olmadan kullandı. 2017 sonunda ise, bu kütüphaneden bir ürün çıkıp  çıkmayacağı içeride tartışılmaya başlandı.

Opsgenie CEO'su Berkay Mollamustafaoğlu bir intrapreneurship örneği göstererek bir MVP tasarlamayı ve pazardaki tepkileri ölçmek için bir arayüz geliştirilmesini istedi. İlk prototip Kasım 2017'de hazırdı. Tepkilerin de olumlu olmasıyla artık bu ürünü bir ekiple sürdürme fikri ortaya çıktı ve Mart 2018'de ekibe Emrah Şamdan ile birlikte 3 yazılımcı katıldı.

Söz konusu 4 milyon dolarlık yatırımın Battery Ventures, ScaleX ve Growth Circuit tarafından yapıldığını da paylaşalım. Alınan yatırım ile birlikte ABD'deki satış ekibini büyütecek olan Thundra, Türkiye'deki mühendislik ekibini ise iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.