Fransız girişim LumApps, Goldman Sachs'tan 70 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için bulut tabanlı sosyal intranet girişimi LumApps, Goldman Sachs'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 70 milyon dolar yatırım aldı.
Fransız girişim LumApps, Goldman Sachs'tan 70 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için bulut tabanlı sosyal intranet girişimi LumApps, Goldman Sachs'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 70 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Bpifrance, Idinvest Partners, Iris Capital ve Famille C olurken, şirketin bugüne kadar aldığı yatırım miktarı da 100 milyon doları geçti.

2012'de Paris'te kurulan LumApps, işletmelerin çalışanların daha iyi bilgilendirilmesi, bağlantı kurması ve iş birliği yapmasını sağlamak için “sosyal intranet” kavramını geliştirdi. Girişim, kurumsal içeriği ve iş uygulamalarını geliştirmek; sosyal özellikleri tek bir platformda merkezileştirmek için G Suite, Microsoft Office 365 ve Microsoft SharePoint gibi diğer kurumsal yazılımlarla entegre şekilde faaliyet gösteriyor. Girişim, şirket içi iletişimi kolaylaştırmayı hedefliyor.

LumApps'in kullanıcıları arasında Airbus, Veolia, Valeo, Air Liquide, Colgate-Palmolive, The Economist, Schibsted, EA, Logitech, Toto ve Japan Airlines gibi şirketler bulunuyor. Girişim, yıllık bazda yüzde 100 oranında gelir artışı elde ettiklerini belirtiyor. 

Girişimin Lyon, Paris, Londra, New York, Austin, San Francisco ve Tokyo'da ofisleri bulunuyor. Yeni yatırımla birlikte LumApps'in mühendislik, ürün, satış ve pazarlama alanlarında işe alımlar yapmaya devam edeceğini belirtelim. Yatırımla birlikte yapılacak olan sadece bu değil. Girişim aynı zamanda faaliyetlerini Kanada, Asya Pasifik ve Almanya'ya da genişletmek istiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.