Kurumsal şirketlere taşınma hizmetli sunan Shyft, 15 milyon dolar yatırım aldı

Şirket çalışanlarının taşınma sürecini kolaylaştıran Shyft sayesinde taşıyacağınız eşyalar için bir video arama ile taşıma şirketlerinden fiyat teklifi alabiliyorsunuz
Kurumsal şirketlere taşınma hizmetli sunan Shyft, 15 milyon dolar yatırım aldı

Şirket çalışanlarının taşınma sürecini kolaylaştıran Shyft, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Inovia Capital, liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Blumberg Capital ve FJ Labs katılım gösterdi. 

Pazarda Moved gibi son kullanıcılara yöneli taşınma hizmetleri sunan girişimler yer alsa da, Shyft gibi şirketlere yönelik çalışanları taşıyan bir girişim mevcut değil. Shyft kurucu ortağı ve CEO'su Alex Alpert yaptığı açıklamada, daha fazla seçenek ve daha fazla esneklikle kişiselleştirilmiş, teknoloji odaklı bir deneyim oluşturmak ve teklif verme sürecini kusursuzlaştırmak için şirketlerle ve taşınma yönetimi şirketleriyle ortaklık yapma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Shyft genelde birden fazla konumu bulunan şirketler tarafından tercih ediliyor. Böylece çalışanlar başka bir lokasyona transfer edildiğinde, taşınma süreçleri de kolaylaştırılıyor. Eğer Shyft kullanan bir şirkette çalışıyorsanız ve başka bir konuma transfer edilecekseniz, öncelikle uygulamayı indirmeniz isteniyor. Ardından uygulama üzerinde bir "taşınma koçu" ile mesajlaşmaya başlıyorsunuz. 

Shyft sayesinde taşıyacağınız eşyalar için bir video arama ile taşıyıcılardan fiyat alabiliyorsunuz. Aynı zamanda Airbnb, Wag, Common, Sonder ve Home Chef gibi taşınma sürecinde kullanabileceğiniz hizmetlerden de teklif alabildiğinizi söyleyelim. Shyft'in, Graebel gibi geleneksel taşıma şirketleriyle de iş birliği yaparak rekabeti ortadan kaldırdığını söyleyelim.

Şirketin daha önce Crater ismiyle pazara giriş yaptığını belirtelim. Videolar üzerinden taşınma tahminleri sunan bir araç sunmaya odaklanan şirket, 2018 yılında iş modelini değiştirerek taşımacılık şirketlerine değil, taşınmak isteyen son kullanıcılara ve şirketlere hizmet vermeye başladı. 

Şirket, iş modelini değiştirse de geliştirdiği teknolojiyi değiştirmedi. Hatta Alpert, taşınmanın hacmini ve ağırlığını tanımlama konusunda teknolojilerinin yüzde 95 oranında doğru tahminlerde bulunduğunu söylüyor. Taşıma şirketleri, verilen bilgiler güvenilir olduğunda fiyat politikasında da rekabet için daha düşük teklifler verebiliyor. Böylece şirketler, çalışanlarını başka bir konuma transfer ederken maliyetleri düşürebiliyor. Bunun yanı sıra Shyft, taşınma gibi sıkıntılı bir süreci çalışanlar için kolaylaştırarak şirketlerin mutlu çalışanlara sahip olmasını sağlıyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.