Spotify, fenomenler için Hikayeler özelliğini test ediyor

Bu özelliği test eden ilk fenomen, şu anda 2,33 milyon YouTube abonesi, 2,1 milyon Instagram takipçisi ve 126,455 Spotify takipçisi bulunan makyaj ve moda fenomeni Summer Mckeen oldu.
Spotify, fenomenler için Hikayeler özelliğini test ediyor

Dünyanın en popüler müzik streaming platformu Spotify, fenomenler için Hikayeler özelliğini test ediyor. Bu özelliği test eden ilk fenomen, şu anda 2,33 milyon YouTube abonesi, 2,1 milyon Instagram takipçisi ve 126,455 Spotify takipçisi bulunan makyaj ve moda fenomeni Summer Mckeen oldu. Mckeen, yeni özelliği tüm zamanların en sevdiği şarkılardan oluşan bir çalma listesi sunmak için kullanıyor.

Diğer sosyal medya platformlarındaki hikayeler gibi Spotify'da da kullanıcıların bir sonraki ekrana geçmek için dokunabilecekleri kısa video klipleri içeren bir bölüm bulunuyor. Üst kısımda ise hala kaç tane hikaye beklediğini gösteren yatay çizgiler de bulunuyor. Yani Spotify'ın hikayeler özelliği de tıpkı Instagram'ınkine benziyor. Spotify Hikayesi'ne göz atmak için oynatma listesinin başlığının üzerinde bulunan daireye tıklamak yeterli oluyor. Bu daire ayrıca, dokunduğunuzda göreceğiniz videonun animasyonlu bir ön izlemesiyle kullanıcının dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Hikayeye girdikten sonra klipler otomatik olarak oynatılıyor ve ilerliyor. Hikayeyi bulduğunuz çalma listesi de en üstte gösteriliyor. İstediğiniz zaman çıkmak için “X” işaretine dokunmak yeterli oluyor. Yeni Hikayeler özelliğinde, etkilenen kişi, şarkı listesindeki şarkıları ön izlemenin bir parçası olarak küçük şarkı parçacıkları ve albüm kapağı içeren video klipler şeklinde paylaşabiliyor.

Mckeen, Spotify Hikayeler'de canlı yayına başlayan ilk fenomen. Ancak şirket, bunu yakın gelecekte eğlence, yaşam tarzı ve müzik endüstrilerindeki diğer önemli isimlere de sunmayı planlıyor. Spotify şu anda bu özelliği sanatçılara sunmuyor, çünkü özelliğin tanıtım amaçlı olmaktan ziyade müzik keşfi için bir araç olmasını istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.