İstanbul Büyükşehir Belediyesi Açık Veri Portal'ını yayına aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Açık Veri Portal'ını yayına aldı. Veri setleri aracılığıyla İstanbul'a dair pek çok veri herkesin kullanımına açık olacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Açık Veri Portal'ını yayına aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Açık Veri Portal'ını hayata geçirdiğini duyurdu. Akıllı şehircilik adına önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçecek yenilikle birlikte İBB elindeki verileri kullanıma sunuyor. data.ibb.gov.tr adresi üzerinden erişilebilen açık veri portalı, farklı kategorilerde veri setleri sunuyor.

Mobilite, Çevre, Enerji, Yaşam ve Ekonomi gibi farklı kategori başlıkları altında sıralanan veri setleri, geliştiriciler, girişimciler, akademisyenler, öğrenciler ve STK'ların kullanımında olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin platformunda hazırda şu anda 88 adet veri seti platformda yer alıyor. 

Portal henüz çok kısa bir süre önce açılmasına rağmen, en popüler veri setleri de ortaya çıkmaya başladı. İSPARK otoparklarına ait bilgiler, raylı sistem günlük yolculuk sayıları ve İETT'nin hat-durak-güzergah bilgileri şu anda en çok görüntülenen veri setleri arasında yer aldı. Bunun yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen veri seti taleplerine de karşılık vermeye çalışacak. Kullanıcılar aynı zamanda İBB'den veri seti talebinde bulunabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CIO'su olarak görev yapan Erol Özgüner'in LinkedIn üzerinden yaptığı açıklamaya göre, İBB Açık Veri Portal'inin eksikleri ve düzeltmesi gereken noktaları olacağını, yapıcı eleştirilere açık olduklarını ve açık veri setlerinin sayısının da artacağının sinyallerini verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.