Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden YouTuberlara stüdyo desteği

Ankaralı Youtuberlar, haftanın iki günü Ankara Büyükşehir Belediyesi Stüdyosu'nu ücretsiz olarak kullanabilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden YouTuberlara stüdyo desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi bugün attığı bir tweet ile Ankaralı YouTuberlara stüdyo desteği sunacaklarını duyurdu. video çekimlerini gerçekleştirmek isteyen youtuberlar, haftanın iki günü Ankara Büyükşehir Belediyesi Stüdyosu'nu kullanabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Stüdyosu'nu ücretsiz olarak kullanmak isteyen YouTuberlar, Belediye'nin web sitesi üzerinden belediyeye başvurabilecek. İçerik üreticilerinin stüdyoyu kullanmak için en geç 1 hafta önceden rezervasyon yapması gerektiğini belirtelim. Kısa sürede Twitter'da TT'ye taşınan bu destek, bana kalırsa ciddi bir talep artışını doğurabilir. Bu noktada Belediye'nin rezervasyon sisteminde değişikliklerle karşılaşmamız da olası. 

Bu arada paylaşılan videonun Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Yayın ve Halka İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanması, YouTuber'ların bir pazarlama aracından çok "yeni medya" olarak değerlendirildiğinin bir göstergesi. Hatta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın paylaştığı tweet de bu tutumu destekliyor. 

Başkan Yavaş, attığı tweette "Sosyal medya, günümüzde haber alma ve bilgi ulaştırma özgürlüğünün en temel kaynaklarından biridir." ifadesini kullanıyor. Bu noktada son zamanlarda YouTube'un özgürlüğünden faydalanarak yükselen 140 Journos, TV100 gibi yapıları ve gelenekselden YouTube'a geçiş yapan Cüneyt Özdemir gibi habercilerin YouTube kanallarını akla geliyor 

Gençlerin stüdyo imkanlarını kullanarak gelir elde edebileceğini düşündüğümüzde, Belediye'nin basın özgürlüğünü desteklemenin yanı sıra gençler için "yeni nesil istihdam" yarattığını da söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.