Total istasyonları ve Spotify’dan hedefli reklamda dikkat çeken iş birliği

Spotify ile yaptığı çalışma ile Total reklamları, araç içinde o anda Spotify’dan müzik dinleyen yaklaşık 1 milyon araç sürücüsüne ulaştı.
Total istasyonları ve Spotify’dan hedefli reklamda dikkat çeken iş birliği

Total istasyonları, markanın reklam spotlarının, Spotify üzerinden araç sürücülerine ulaşmasını sağlayan araç içi hedefli reklam çalışmasına imza attı. Bu çalışma sayesinde Total istasyonları, sadece otomotivle ilgili kullanıcıları hedeflemekle kalmadı, aynı zamanda o sırada otomobil içinde olduğunu bildiği sürücülere de erişmeyi başardı.

TOTAL istasyonları, Spotify ile yaptığı bu özel çalışma kapsamında Total reklamları, araç içinde o anda Spotify’dan müzik dinleyen yaklaşık 1 milyon araç sürücüsüne ulaştı. Üstelik Total, bu çalışma sayesinde, otomobil içerisinde olduğunu bildiği sürücüleri teklif ve fırsatlarından haberdar etti. Daha önceki reklam modellerinde, o anda sürücünün araç içerisinde olup olmadığı bilinemiyordu ancak bu reklam modeli sayesinden sürücülere araç içindeyken ulaşılabildi. 

Sürücülerin Müzik Dinleme Alışkanlıkları 

Bu noktada Spotify'ın 2 milyardan fazla çalma listesine ve 217 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu hatırlatalım. Müzik endüstrisi ve müzik dinleme araçları değişse de insanların otomobillerinde müzik dinleme alışkanlığı hala devam ediyor.

Pek çok kullanıcının, yolda ve trafikte kişiselleştirilmiş dinleme deneyimi sunan müzik platformu Spotify’ı tercih ettiğini söyleyebiliriz. Yapılan araştırmalara göre, araç kullananların yüzde 87’si arabada müzik dinlerken, yüzde 55’i müzik dinleme platformu olarak Spotify’ı tercih ediyor.

Son beş yılda otomobilinde en az bir kez çevrimiçi yayın hizmeti kullanan kullanıcı sayısı ise yüzde 26'dan yüzde 44'e kadar yükseldi. Spotify kullananların yüzde 34’ünün uygulamayı otomobillerinde kullandığını ekleyelim. 

Spotify’ı en fazla kullanan ülkelerden biri olarak konumlanan Türkiye’de Spotify kullanıcılarının günde aktif olarak ortalama 2 saatten fazla zaman geçirdiğini belirtmekte fayda var. Böyle bakıldığında Total istasyonlarının hedef kitlesini yakalamak için tercih ettiği bu reklam modeli, ilerleyen dönemde yeni markaları da Spotify'a çekebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.