SPONSORLU

TechPark, büyük teknoloji endüstrisi oyuncuları için Dünya Ekonomi Zirvesinde ev sahipliği yapıyor

Şimdiye kadar her yıl düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda dünya liderlerin ve medyanın buluşma yeri olarak konumlanan Davos, bu yıl doğuş sürecindeki teknolojilerle öne çıkacak.
TechPark, büyük teknoloji endüstrisi oyuncuları için Dünya Ekonomi Zirvesinde ev sahipliği yapıyor

23 Ocak 2020'de Seehof Otel'de gerçekleşecek olan zirvede 20'den fazla ülkeden gelen küresel teknoloji liderleri, güncel araştırmalarını paylaşacak ve gelecek nesillerde yaşadığımız dünyayı şekillendirecek gelişmeleri tartışacak. 

Dünya Ekonomi Zirvesi'nin bu yıl akademisyenler ve araştırmacılarla birlikte EmTech şirketlerini öne çıkağını söylemek mümkün. Davos'ta gerçekleşecek etkinlikte, devlet kurumlarından temsilciler de sahne alarak konuyla ilgili güncel buglularını ve fikirlerini paylaşacak.

‘Emtech’

Etkinliğin ev sahipliğini üstlenen TechPark, dünya liderleri ve teknoloji girişimcilerinin bir sonraki büyük trendleri sunmaları ve bu trendleri öğrenmeleri için önemli bir yer haline geldi. Gelecek yıllarda dünyayı değiştirecek olan yeni teknolojilere odaklanan TechPark, etkinlikte Yapay Zeka, Eğitim Teknolojileri, Blockchain, Büyük Veri (Big Data), Nesnelerin İnterneti, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik gibi farklı teknoloji dallarına yer verecek. 

Etkinliğin sadece bu yeni teknolojileri araştırmakla kalmayacağını söyleyelim. Aynı zamanda eleştirel olarak, ilgi düzeyini anlamaya ve onları günümüzde karşı karşıya kalınan iklim krizi, geniş kapsamlı finansman bulma, yatırım ve kurumsal sosyal sorumluluk kaygıları gibi zorluklara çözüm olarak uygulamaya çalışacak. 

Değişim üreticileri

Bir günlük zirve, dünyadaki en etkili düşünce liderlerinden bazılarını, gelişmekte olan teknolojilerin hayatımızı nasıl etkileyeceğine dair vizyonlarını sunma fırsatı sunacak. Konuşmacılar:

• Steven C. Rockefeller,

• Brittany Kaiser, Cambridge Analytica ‘ihbarcisi’

• Jorge Sebastiao, CTO, Huawei Teknolojileri

• Heinz Sommer, CEO, HSO Egitim ve okullari

• Bülent Tekmen, ininal.com Kurucu Ortağı

• Dr. Evan Luthra, CEO, Startup Studio

• Marco Tempest, Teknoloji Uzmanı, NASA

• Efi Pylarinou, En İyi Fintech Danışmanı

• Marc P. Bernegger, İsviçreli girişimci

• Karim El-Jisr, STK, Sustainable City Dubai

• David McLaughlin, Ekosistem Direktörü, Google

Etkinliğin ana temalarından biri, dünya çapındaki işletmelerin % 90'ını temsil eden ve küresel istihdamın % 50'sinden fazlasını sağlayan küçük ve orta ölçekli kuruluşlar olan KOBİ'ler için dijitalleşmenin sunduğu fırsatlar.

Ayrıca, farklı sektörlerden ve hayatın her kesiminden teknoloji liderlerinin birbirleriyle bağlantı kurmasını ve yeni perspektiflerden ve deneyimlerden yararlanmasını sağlayan ağ oluşturma için zaman ve fırsatlar da olacak.

Değişim üreticileri için - özellikle eğitim, tıp ve finans teknolojilerinde olanlar - bu, bu yılın en önemli teknoloji konferanslarından biri.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Türk genç girisimci Yusuf Berkan Altun, İsviçre'de teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımlarla tanınıyor. Yusuf, yerel ve küresel olarak benzer fikirlere sahip liderlerin TechPark'ta bulusturup bir topluluk oluşturmayı hedefliyor. Yıllık toplantının vizyonu, endüstri liderlerine dahil olma ve fark yaratma konusunda ilham vermek.

Daha fazla bilgi için techparkdavos.com adresini ziyaret edin veya Twitter(twitter.com/techparkdavos) ve Instagramdan(@techpark.davos) TechPark'ı takip edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.