Otel endüstrisine odaklanan SiteMinder, 70 milyon dolar yatırım aldı

70 milyon dolarlık yatırım turunu kapattığını duyuran SiteMinder, değerlemesinin ise 750 milyon dolara ulaştığını paylaştı.
Otel endüstrisine odaklanan SiteMinder, 70 milyon dolar yatırım aldı

Otel endüstrisine odaklanan Avustralya merkezli bir girişim olan SiteMinder, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. 70 milyon dolarlık yatırım turunu kapattığını duyuran SiteMinder, değerlemesinin ise 750 milyon dolara ulaştığını paylaştı. 750 milyon doların 1,08 milyar Avustralya doları yaptığını da ekleyelim. Kısacası kendi para biriminde Unicorn olan SiteMinder, dolar bazında unicorn olmaya da çok yakın.

Geçtiğimiz yıllarda TCV ve Bailador'dan yatırım alan SiteMinder'ın 70 milyon dolarlık yatırım turuna BlackRock liderlik etti. BlackRock'ın haricinde 70 milyon dolarlık yatırım turuna AustralianSuper, Ellerston ve Pendal Group'un katıldığını da ekleyelim.

SiteMinder'ın 2019 yılının Mayıs ayında 100 milyon Avustralya doları üzerinde yıllık gelir elde etme oranına (Annual run rate) ulaştığını duyurduğunu da ekleyelim. 2019 yılında dünya genelinde 35 bin otel ile hizmet veren SiteMinder'ın platformunda 105 milyonu aşkın rezervasyon da gerçekleşti.

Paylaşılan bilgilere göre alınan 70 milyon dolarlık yatırım SiteMinder'ın büyümesinde ve yapacağı inovasyonlarda kullanlacak. Bunun yanı sıra yatırımın Sydney'de yapılacak olan Ar-Ge çalışmalarında kullanılacağını da ekleyelim. Şu an için 900'ü aşkın çalışana sahip olan SiteMinder'ın Sydney, Bangkok, Dallas, Galway, Londra and Manila'da ofisleri bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.