Fitbit modelleri kandaki oksijeni ölçebilecek

Fitbit giyilebilir cihazlarına kandaki oksijeni ölçme ve takip etme özelliği geldi.
Fitbit modelleri kandaki oksijeni ölçebilecek

Google'ın Fitbit'i 2,1 milyar dolar karşılığında satın aldığını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Akıllı saatler ve bileklikler ile karşımıza çıkan Fitbit, sessiz sedasız yeni bir özelliği kullanıma sundu. Paylaşılan bilgilere göre Fitbit giyilebilir cihazlarına kandaki oksijeni ölçme ve takip etme özelliği geldi.

Kandaki oksijeni ölçmeye yarayan donanım bileşenleri halihazırda Fitbit cihazlarda mevcuttu fakat bugüne kadar yazılımsal olarak aktif değildi. Reddit'te bir kullanıcı tarafından paylaşılan bilgilere göre Fitbit'in Versa, Ionic ve Charge 3 modellerinde kandaki oksijeni ölçme özelliği kendiliğinden aktifleşti.

Kısacası Versa, Ionic ve Charge 3 cihazları arka kısımlarında yer alan sensörler sayesinde kanınızdaki oksijen miktarını ölçebilecek. Şu an için bu özelliğin sadece ABD'de yer alan cihazlar için aktif hale geldiğini de ekleyelim. Söz konusu özellik ile elde edilen veriler astım, kalp hastalığı ve uyku apnesi gibi hastalıkların takip edilmesinde de kullanılabilecek. 

Kandaki oksijen miktarını ölçme konusunda diğer firmaların da çalıştıklarını belirtelim. Giyilebilir cihaz dünyasının en önemli oyuncularından olan Apple'ın elinde de kandaki oksijeni ölçme ile ilgili bir patent bulunuyor fakat henüz hiçbir Apple Watch modeli için bu özelliğin aktifleşmediğini de ekleyelim. 2018 yılının Temmuz ayında hazırladığımız Fitbit Versa incelemesini de aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.