Kia ve Hyundai, elektrikli minibüs üreticisi Arrival'a 110 milyon dolar yatırım yaptı

İngiltere merkezli elektrikli minibüs üreticisi Arrival, Güney Koreli otomobil firmaları Hyundai ve Kia'dan 85 milyon sterlin, yaklaşık 110 milyon dolar, yatırım aldı.
Kia ve Hyundai, elektrikli minibüs üreticisi Arrival'a 110 milyon dolar yatırım yaptı

İngiltere merkezli elektrikli minibüs üreticisi Arrival, Güney Koreli otomobil firmaları Hyundai ve Kia'dan 85 milyon sterlin, yaklaşık 110 milyon dolar, yatırım aldı. Arrival, aldığı yeni yatırımı, daha köklü üreticilere rakip olacağını umduğu elektrikli minibüs üretimini büyütmek ve gelişiminin bir sonraki aşamasını finanse etmek için kullanacağını açıkladı. Hyundai ve Kia, Arrival ile sıfır egzoz emisyonlu yeni ticari araçlar geliştirmek için birlikte çalışacak.

Arrival'ın yeni yatırımdan sonra değerlemesi 3 milyar sterlinin üzerine çıktı. Böylelikle şirket İngiltere'nin unicorn'ları arasına girmiş oldu. Şirket, Rus girişimci Denis Sverdlov tarafından 2013 yılında kuruldu. Arrival, o zamandan beri hızla büyüdü, İngiltere ve global iş gücünü eylül ayında 600 kişiden 800 kişiye çıkardı. Şirketin Banbury'de bir fabrikası bulunuyor. Ancak Arrival, gelecek dönemde Los Angeles ve New York gibi büyük pazarların yakınında “mikro fabrikalar” kurmayı planlıyor. Şirket, bu tesislerin yılda sadece birkaç bin minibüs üreterek kârlı olacağını söylüyor.

Arrival'nın ilk ürünü, benzer benzinli veya dizel araçlarla aynı seviyede fiyatlandırılan, pille çalışan bir elektrikli minibüs. Minibüs, günümüz pil teknolojisiyle sınırlandırılan ve uzun menzilli gereksinimleri olmayan kentsel teslimatı hedefliyor. Aracı halihazırda Royal Mail, DHL ve DPD gibi dağıtım şirketlerinin denediğini hatırlatalım.

Arrival'nın hızlı genişlemesi diğer otomobil üreticileri tarafından da ilgi ile izleniyor. Şirket, yeni bir araç platformu tasarlamanın ve inşa etmenin, geleneksel otomobil üreticilerine yaklaşık 1 milyar sterline mal olduğunu, ancak Arrival'ın bu 100 milyon sterlin karşılığında yapabileceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.