Yurt dışındaki içerik üreticileri açıkladı: YouTube 100 bin, 1 milyon ve 150 milyon görüntülenmeye ne kadar para ödüyor?

100 bin, 1 milyon ve 150 milyon görüntüleme alan içerik üreticilerinini ne kadar kazandığını sizlerle paylaşıyoruz. 
Yurt dışındaki içerik üreticileri açıkladı: YouTube 100 bin, 1 milyon ve 150 milyon görüntülenmeye ne kadar para ödüyor?

Influencerların en önemli gelir kaynaklarından biri olan YouTube'un Partner Program'ı, videolara yerleştirilen reklamlar üzerinden içerik üreticilerin gelir elde etmesini sağlıyor. Google'ın reklamları videolara yerleştirme ve ödeme sürecinde videonun izlenme süresi, videonun uzunluğu ve izleyici demografisi gibi birçok faktörü göz önünde bulunduruyor.

Bu arada kanalında 1000 abonesi ve 4 bin izlemesi bulunan YouTube içerik üreticilerinin Partner Programına dahil edildiğini de hatırlatalım. Tanınmış YouTube içerik üreticileri ise gelirlerini arttırmak için birbirinden farklı stratejiler izliyor. Bazı içerik üreticileri Midroll reklamları tercih ederken, birçok influencer YouTube tarafından gelir elde etmemesi üzerine işaretlenmemesi için videolarında telifli müzikler kullanmaktan ve argo konuşmaktan kaçınıyor. 

Geçtiğimiz yıllarda sizlere YouTube'daki içerik üreticilerinin videolar ve marka anlaşmalarıyla birlikte ne kadar gelir elde ettiğini aktarmıştık. Şimdi de 100 bin, 1 milyon ve 150 milyon görüntüleme alan içerik üreticilerinini ne kadar kazandığını sizlerle paylaşıyoruz. 

100 bin görüntüleme: 500 dolar - bin dolar 

8 yıl önce lisedeyken YouTube kanalını açan Natalie Barbu, bu işe bir hobi olarak başladı. Okuldan çıktıktan sonra evde moda ve güzellik hakkında videolar çeken Barbu, kısa sürede bu işten gelir elde etmeye başladı.

Şu anda 257 bin abonesi bulunan Barbu, haftalık olarak paylaştığı videolarda günlük deneyimlerini abonelerine aktarıyor. 100 bin görüntülemeye sahip 20'den fazla videosu bulunan Barbu, bu videoların 500 dolar ile 1000 dolar arası bir gelir elde ettiğini belirtiyor. Videoların elde ettiği gelir videoya eklenen reklam sayısına göre farklılık gösteriyor. Barbu, birkaç yıl önce çektiği ve 100 bin görüntülemesi olan bir videoya sadece tek bir reklam eklediği için o videodan sadece 100 dolar gelir elde etti.

Bu arada Barbu'nun iddiasına göre reklam verenlerin, vloglara kıyasla işle ilgili bilgilendirici videolara daha fazla ödeme yaptığını belirtelim. Aynı şekilde ödemeler, CPM oranlarına, mevsimsel dönemlere ve reklam bütçelerine bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. 

1 milyon görüntüleme: 2 bin dolar - 40 bin dolar 

İçerik üreticilerin paylaştığı rakamlar Natalie Barbu'nun anlattıklarını destekler nitelikte. Örneğin, her 1 milyon izlenmeye ulaşan video aynı miktarda gelir getirmiyor. Farklı alanda içerik üreten dört influencerın paylaştığı rakamlar, 1 milyon izlenmeye sahip bir videonun 2 bin dolar ile 40 bin dolar arası bir gelir getirdiğini gösteriyor.

1.7 milyon aboneye sahip Marina Magilko, 1 milyon izlenen videosundan 10 bin dolar gelir elde ederken, 844 bin aboneli Kevin David 40 bin dolar gelir elde eteyi başardı. 165 bin abonesi olan Austen Alexander, 6 bin dolar kazanırken, kanalında 1,4 milyon abonesi bulunan Shelby Church, 1 milyon izlenen videolarından 2 bin dolar ile 5 bin dolar arası bir gelir elde etti. 

150 milyon görüntülenme: 97 bin dolar 

Oyun tabancalarıyla ilgili videolar çeken Paul Kousky, PDK films isimli kanalında 10.9 milyon aboneye sahip. Kousky'nin kanalında şimdiye kadar en çok gelir elde eden video ise Nerf War: Tank Battle. Dünya çapında viral olan video, 150 milyon görüntülenme alarak AdSense üzerinden 97 bin dolar gelir elde etti. 

Kousky, videoyu ilk yüklediğinde videonun yüzde 50 oranında ABD'liler tarafından görüntülendiğini belirtti. Videonun viral olmasıyla birlikte ABD'li izleyici oranı yüzde 5'e düşerken CPM oranı da düşüş gösterdi. Kousky, izleyicilerin büyük bir kısmının ABD'li olmaya devam etseydi daha fazla gelir elde edeceğini ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.