Tayland merkezli fintech girişimi Lightnet, 31,2 milyon dolar yatırım aldı

Girişim aldığı yeni yatırımı blockchain ağını geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Bangkok merkezli fintech girişimi Lightnet, A Serisi yatırım turunda 31,2 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan şirketler UOB Venture Management, Hanwha Investment and Securities, Seven Bank, Uni-President Asset Holdings, HashKey Capital, Hopeshine Ventures, Du Capital ve Signum Capital olarak açıklandı. Girişim aldığı yeni yatırımı blockchain ağını geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Chatchaval Jiaravanon ve Tridbodi Arunanondchai tarafından kurulan Lightnet, BridgeNet, LiquidNet ve SmartNet olmak üzere üç çözüm sunuyor. Lightnet, Japonya, Güney Kore ve diğer Güneydoğu Asya ülkelerinde faaliyet gösteren birçok tanınmış ödeme şirketiyle entegre çalışan bir girişim. Blockchain teknolojisi, yerel pazar bilgileri, Pan-Asia ortaklığını kullanan Lightnet, birçokları için erişilebilir ve verimli finansal hizmetler sunarak blockchain teknolojisinin kitlesel olarak benimsenmesini hızlandırıyor. 

Girişim aldığı yeni yatırımla mevcut finansal sistemleri banka dışı acenteler ile birleştirerek, eski havale ve ödeme sistemlerinin verimliliğini, rahatlığını ve uygun maliyetini artırmayı hedefliyor.

Bu yatırım Tayland için neden önemli?

Bu yatırımın Güneydoğu Asya için en büyük A Serisi yatırımlardan biri olduğunu hatırlatalım. Tayland, bölgedeki diğer ülkelere göre daha gelişmiş bir finansal sektöre sahip. Lakin buna karşılık ülkenin girişimlerine ayrılan yatırım miktarı, Endonezya ve Vietnam gibi komşularına kıyasla daha mütevazı diyebiliriz. ACommerce, Pomelo ve son olarak Finnomena gibi girişimlere yapılan büyük yatırımların ardından Lightnet'e yapılan bu önemli yatırım, Tayland için ekosisteme olan ilgiyi artırabilir demek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.