PayU, Hindistan merkezli PaySense'ten 185 milyon dolarlık hisse satın aldı

Hindistan merkezli PaySense'ten 185 milyon dolarlık kontrol hissesi satın alan PayU, bu hisseyi girişimi LazyPay ile birleştirmek için kullanmayı planlıyor.
PayU, Hindistan merkezli PaySense'ten 185 milyon dolarlık hisse satın aldı

Hindistan merkezli PaySense'ten 185 milyon dolarlık kontrol hissesi satın alan PayU, bu hisseyi girişimi LazyPay ile birleştirmek için kullanmayı planlıyor. Yaklaşık 240 kişiyi istihdam eden PaySense'in bugüne kadar 5,5 milyondan fazla tüketiciye hizmet verdiğini hatırlatalım. 

Bugün yapılan açıklamanın öncesinde PaySense'in Nexus Venture Partners'tan yaklaşık 25.6 milyon dolar yatırım aldığının altını çizelim. Ayrıca PayU da 2018'de B Serisi yatırım turunda PaySense'e yatırım yapan şirketler arasında yer alıyor. PaySense'in o dönemdeki değerlemesinin 48,7 milyon dolar olduğunu da hatırlatalım. PayU Küresel Kredi Başkanı Siddhartha Jajodia, birleşmenin PayU'nun kredi sektöründeki varlığını sağlamlaştırmasına ve en büyük oyunculardan biri olmasına yardımcı olacağını belirtiyor.

PaySense, tüketicilerin yeni araç alımlarını ve diğer harcamalarını finanse etmek için uzun vadeli kredi sağlamasına olanak tanıyor. Şirketin bazı teklifleri, öncelikle gıda dağıtım platformlarında, e-ticaret web sitelerinde ve diğer hizmetlerde siparişleri kolaylaştırmak için tüketicilere kısa vadeli kredi sağlamaya odaklanan LazyPay ile örtüşüyor diyebiliriz. Jajodia, iki hizmetin de tüketicilere 280 milyon doların üzerinde kredi kullandırdığını açıkladı. Bu sayı önümüzdeki beş yıl içinde birkaç milyar dolara çıkarılmak isteniyor. 

Anlaşmanın bir parçası olarak PaySense ve LazyPay ortak ve paylaşılan bir teknoloji altyapısı oluşturacak. Ancak PaySense'in kurucusu ve genel müdürü Prashanth Ranganathan'ın yaptığı açıklamaya göre yakın gelecekte LazyPay ve PaySense, tüketicilere ayrı hizmetler olarak sunulacak. 

Bununla birlikte PayU'nun da ülkemizde, Türkiye'nin fintech alanında önemli girişimlerinden biri olan iyzico'yu satın aldığını da hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.