Airbnb, konukların psikopat olup olmadığını anlamak için sosyal medya taramasına başlıyor

Trooly, şüpheli gördüğü kişiler için birden fazla rapor sunuyor. Bu raporlarda kişinin psikopat eğilimlerinin olup olmadığı, daha önce suçlara karışıp karışmadığı gibi bilgiler yer alıyor.
Airbnb, konukların psikopat olup olmadığını anlamak için sosyal medya taramasına başlıyor

Evini Airbnb kullanımına açan birçok kişinin en büyük korkularından biri, hiç şüphesiz evde kalacak olan kişinin psikopat olmasıdır. Zira tanımadığınız bir kişiye evin bir odasını kiralamak, bir noktada cesaret de gerektiriyor ve sırf bu yüzden evini uygun olduğu halde Airbnb'ye açmayacak kişiler mevcut. Ancak Airbnb şimdi, geçtiğimiz yıllarda satın aldığı yazılımla bu problemin önüne geçmeyi hedefliyor.

Platform, Anish Das Sarma , Nilesh Dalvi , Savi Baveja tarafından kurulan Trooly adlı bir girişimi 2017'de satın aldı. Bu girişim 2015'ten beri Airbnb için sahte paylaşımları engelliyordu. Güvenilir ilişkileri ve etkileşimleri doğrulayan, görüntüleyen ve tahmin eden Trooly, Airbnb uygulamasını kullanan ve potansiyel olarak tehlikeli misafirleri tarayarak analiz edecek. Bu noktada patentine göre Airbnb'nin kredi ve kimlik kontrollerine karşı özellikleri belirlemek ve “üçüncü taraf veritabanlarını korumak” için sosyal medya da dahil olmak üzere online siteleri tarayabildiğini hatırlatalım. Yani yapılan iş yasalara aykırı değil ve Airbnb'nin kişileri inceleme hakkı bulunuyor.

Trooly, şüpheli gördüğü kişiler için birden fazla rapor sunuyor. Bu raporlarda kişinin psikopat eğilimlerinin olup olmadığı, daha önce suçlara karışıp karışmadığı gibi bilgiler yer alıyor. Tüm bunlar, bir konuğun kişiliğinin bir mülk kiralamak için uyumlu ve uygun olup olmadığını ölçmek için kullanılıyor ve diğer faktörlerin fazlalığından da etkilenen yapay zeka ile bir "güvenilirlik puanı” oluşturma sürecinin bir parçasını oluşturuyor.

Şirketin şüpheli etkinlikleri gerçekleşmeden önce belirlemek ve araştırmak amacıyla yüzlerce sinyali anında değerlendirmek için tahmine dayalı analiz ve makine öğrenimini kullandığını belirtelim. 

Görsel: The Shining (1980) 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.