Milli piyango biletinize ne çıktığını saniyeler için gösteren mobil uygulama: KuponTara

KuponTara, mobil cihazların kameraları yardımıyla şans oyunu kuponlarını tarıyor ve yapay zeka kullanarak kupona isabet eden ikramiye bilgisini hızlı bir şekilde kullanıcıya veriyor.
Milli piyango biletinize ne çıktığını saniyeler için gösteren mobil uygulama: KuponTara

Yeni bir yıla girmeden önce hemen hemen herkesin birlik olduğu konulardan biri milli piyango bileti edinmek. Birçok kişinin hayallerini süsleyen büyük ikramiye, her ne kadar uzak bir hayal olsa da milli piyango biletleri kimi zaman irili ufaklı bazı hediyelerin habercisi olabiliyor. An itibarıyla içinde bulunduğumuz yeni yılın ilk günlerinde birçok kişi satın aldığı bilete ne isabet ettiğini öğrenmek istiyor ve bunu saniyeler içinde kullanıcıya sunan bir mobil uygulama var; KuponTara.

KuponTara nedir?

KuponTara, mobil cihazların kameraları yardımıyla şans oyunu kuponlarını tarıyor ve yapay zeka kullanarak kupona isabet eden ikramiye bilgisini hızlı bir şekilde kullanıcıya veriyor. Uygulama, 3 sayfalık bir arayüzden oluşuyor ve kullanıcılar, kişisel bilgilerini vermeden, sadece biletinin fotoğrafını çekerek sonuca ulaşabiliyor. Ancak platformun şimdilik sadece milli piyango biletlerini desteklediğini belirtelim. İlerleyen dönemde diğer şans oyunlarının biletleri de platforma entegre edilecek.

Mustafa Vehbi Bolkan ve Bihter Koçak tarafından 3 ay gibi bir sürede hayata geçirilen girişim, şu anda 5 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. KuponTara, 30 gün içinde 993 kez indirildi. Girişim çok yeni olduğu için henüz bir yatırım almadığını da belirtelim. Geliştirciler, KuponTara'nın yanı sıra mobil cihaz kameraları ve yapay zeka yardımı ile tüm dillerdeki fotoğraf yazılarının çevirisini gerçekleştiren bir mobil uygulamayı da bu ay içerisinde yayınlamayı planlıyor.

Gelir modeli reklamlar

KuponTara'nın gelir modeli, uygulama içi reklamlar ve bayilere dağıttıkları zarflara alınan reklamlar olarak açıklanıyor. Platorm, bayilere ücretsiz bilet zarfları gönderiyor ve bu zarfların taleplerini kendi web sitesi üzerinden alıyor. Bunların dışında kullanıcıdan herhangi bir ürün talep edilmiyor. 

Yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi uygulama şu an sadece milli piyango biletleri için çalışıyor. Altyapısı hazır olan ve kısa süre sonra yayınlanacak versiyonda kullanıcılar, Sayısal ve Süper Loto biletlerini de okutup sonucu hızlıca öğrenebilecekler. Yine ilerleyen günlerde başta iddia kuponları olmak üzere birçok farklı kupon türü de uygulamaya entegre edilmiş olacak.

Uygulamayı hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.