EvdekiBakıcım, 2019 sektörel raporunu paylaştı

EvdekiBakıcım'ın 2019 yılını ele alan araştırmasına göre en çok bakıcı talep eden şehir İstanbul olarak önde çıkarken, en çok kazanan bakıcı yıllık 96 bin 000 TL net gelir elde etti
EvdekiBakıcım, 2019 sektörel raporunu paylaştı

2019’da yüzde 150 büyüme kaydeden EvdekiBakıcım tüm seneyi kapsayan araştırmasını paylaştı. Araştırmaya göre, 2015’den bu yana EvdekiBakıcım’dan hizmet alan 55 bin 890 ailenin 21 bin 712’si sadece 2019 yılında platformdan faydalandı. Girişimden hizmet alan aileler sırasıyla en çok çocuk bakıcısı, bebek bakıcısı ve yaşlı bakıcısı talep etti.

EvdekiBakıcım’dan hizmet alan ailelerin ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep şehirlerinde  ikamet ettiğini belirtelim. En çok bakıcı talebi alınan şehir İstanbul olarak öne çıkarken, ilçeler bazında incelendiğinde Beşiktaş, Kadıköy, Ataşehir, Göktürk ve Bahçeşehir'in bakıcı istihdamında başı çekmekte olduğu görülüyor. 

Bu arada bakıcıların aylık ücretlerinin  yerli-yabancı ve gündüzlü-yatılı gibi temel kriterlere göre değişiklik gösterdiğini eklemekte fayda var. Örneğin, 2019’da gündüzlü hizmet veren Türk bakıcılar ayda ortalama 2 bin 800 TL kazanırken bu tutarın yatılı bakıcılarda 4 bin 400 TL’ye kadar çıktığını söyleyelim. Rapora göre Türkiye'de evde bakım sektörünün büyüklüğü 4 milyar dolar olarak öne çıkıyor. 

Sadece yatılı olarak tutulan Filipinli bakıcılar ise hem İngilizce konuşmaları hem de uyumlu tutumları sayesinde ailelerin gözdesi olmuş durumda. 2019 itibariyle bir Filipinli bakıcının aylık maaşının 900 dolar ila 1300 dolar arasında değişiklik gösterdiğini de ekleyelim. 

EvdekiBakıcım'ın hazırladığı rapora göre bakıcılar haftada 1 gün izin kullanıyor ve bu izinli olduğu günde 70 TL ila 100 TL arası tutarda cep harçlığı alıyor. Yıllık 96.000 TL net geliri ile Türkiye’de 2019’da en çok kazanan bakıcı ise İstanbul'un Beykoz semtinde bir aileye hizmet veriyor. 

2019'da oyun ablalarının, çocukları için saatlik bazda hizmet almak isteyen ailelerin imdadına yetiştiğini söylemek mümkün. Oyun ablalarında en çok aranan yetkinlikler ise 2019'da sırasıyla; İngilizce öğretimi, Montessori ve yaratıcı drama olarak öne çıktı. Son olarak saatlik ücretleri ise 40 TL ila 155 TL arasında değişiklik gösteren oyun ablası taleplerinin Cuma ve Cumartesi günleri zirveye çıktığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.