Türkiye'nin elektrikli otomobilinin rakipleri arasında kimler var?

Türkiye'nin elektrikli otomobillerinin rakiplerine yani diğer tamamen elektrikli otomobillere yakından bakıyoruz.
Türkiye'nin elektrikli otomobilinin rakipleri arasında kimler var?

Türkiye’nin elektrikli otomobil modellerinin Gebze'de düzenlenen bir etkinlik ile tanıtıldığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Karşımıza yüzde 100 elektrikli konumda olan iki model çıktı. Bu modellerden biri SUV diğeri ise sedan. Buradaki en önemli detay ise ülkemiz tarafından geliştirilen modellerin yüzde 100 elektrikli olarak tasarlanmaları.

Bırakın ülkemizi henüz yurt dışında bile otomotiv dünyasının geleceği olarak görülen elektrikli otomobil pazarı henüz tam oturmuş değil. Pazar daha şekillenirken ülkemizin tamamen elektrikli otomobil modelleri üretmesi ile oldukça iyi bir zamanlama. Bu haberimizde ise Türkiye'nin elektrikli otomobillerinin rakiplerine yani diğer tamamen elektrikli otomobillere yakından bakacağız.

Türkiye'de satılan tamamen elektrikli otomobil modelleri

BMW i3

BMW markasının tamamen elektrikli modeli olarak karşımıza çıkan BMW i3 ailesi, 260 km'lik menzili ile dikkatleri çekiyor. Rakiplerine oranla çok daha farklı bir tasarıma sahip olan BMW i3'ün BMW i3s adında spor ve içten yanmalı motoru olan modele sahip olduğunu da ekleyelim. 

Renault Twizy

Renault'nun elektrikli bir modeli olarak karşımıza çıkan Renault Twizy, bir otomobilden çok motorsiklete benziyor. İki kişilik bir oturma kapasitesine sahip olan Renault Twizy modeli, rakiplerine oranla uygun fiyatlı bir alternatif. Renault Twizy modelini ülkemizde 100 bin TL fiyat etiketi ile satın alınabiliyor.

Renault Zoe

Renault'nun Clio modeline oldukça benzeyen Renault Zoe, Renault markasının tamamen elektrikli modeli olarak karşımıza çıktı. Fabrika verilerine göre 400 km'lik bir menzile sahip olan Renault Zoe, ülkemizde satın alınabilecek en mantıklı elektrikli otomobil alternatiflerinden. Renault Zoe modelinin ülkemizde 235 bin TL fiyat etiketine sahip olduğunu da belirtelim.

Smart EQ fortwo / Smart EQ forfour / Smart EQ fortwo cabrio

Kendine ait bir tasarım anlayışına sahip olan Smart markasının elektrikli otomobil çözümü olan Smart EQ, 159 km'lik bir menzil sunuyor. 3 farklı modelden oluşan Smart EQ ailesi, hem tek kapılı ve iki kişilik oturma kapasitesine sahip bir modele hem de iki kapılı ve 4 kişilik oturma kapasiteli bir modele de sahip durumda.

Jaguar I-Pace

Ülkemizde satılan en pahalı tamamen elektrikli otomobil konumunda olan Jaguar I-Pace, tamamen elektrikli bir SUV modeli. Tesla'nın Model X'ine rakip olarak konumlandırılan Jaguar I-Pace, 500 km'lik menzili ile rakiplerinin önüne geçiyor. Jaguar I-Pace modelinin ülkemizde 632 bin TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabildiğini de ekleyelim.

Yurt dışında satılan tamamen elektrikli en iyi otomobil modelleri

Audi e-tron

Audi markasının tamamen elektrikli SUV modeli olarak satışa sunulan Audi e-tron, 330 km'lik bir menzil sunuyor. 10 dakikalık hızlı şarj ile 90 km'lik bir menzil de sunan Audi e-tron, 0'dan 100 km hıza 5,5 saniyede çıkabiliyor. Audi e-tron'nun 74 bin 800 eurodan başlayan fiyatlarla satıldığını da ekleyelim.

Chevy Bolt EV

Uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil sunma hedefi ile yola çıkan Chevy, Bolt EV modeli ile yaklaşık 385 km'lik bir menzil sunuyor. Chevy Bolt EV modelinin 36 bin dolardan başlayan fiyat etiketleri ile satışa sunulduğunu da ekleyelim.

Hyundai Ioniq Electric

Ülkemizde hibrit modeli satılan Hyundai Ioniq'in yurt dışında tamamen elektrikli bir modeli de satılıyor. 53 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Hyundai Ioniq Electric, 311 km'lik bir menzil sunuyor.

Hyundai Kona Electric

Tıplı Ioniq gibi Hyundai'ın tamamen elektrikli bir modeli olarak karşımıza çıkan Hyundai Kona Electric, listemizdeki bir diğer SUV modeli. Özellikle menzil konusunda çok iddialı bir model olan Hyundai Kona Electric, fabrika verilerine göre 449 km menzil sunuyor.

Kia E-Niro

2018 yılında tanıtılan bir model olan Kia E-Niro, Kia'nın Niro modelinin tamamen elektrikli versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. 485 km'lik bir menzil sunan Kia E-Niro, 38 bin 500 dolardan başlayan fiyat etiketleri ile satışa sunulmuş durumda.

Mercedes-Benz EQC

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz'in tamamen elektrikli modeli olarak karşımıza çıkan Mercedes-Benz EQC, fabrika verilerine göre 471 km menzil sunuyor. Mercedes-Benz EQC modelinin 0'dan 100 km hıza 5,1 saniyede çıkabildiğini de ekleyelim.

Nissan Leaf

Listemizdeki uygun fiyatlı modellerden olan Nissan Leaf, 30 bin dolardan başlayan fiyat etiketleri ile satın alınabiliyor. Yaklaşık 360 km menzil sunan Nissan Leaf, 62 kWh ve 40 kWh olmak üzere iki farklı pil seçeneği de sunuyor. Bu arada belirtelim aracın bu yıl içerisinde Türkiye'de satışa sunulacağına dair söylentiler de mevcut.

Porsche Taycan

Listemizin en pahalı modellerinden biri olan Porsche Taycan, 2020 yılında satışa sunulacak.100 bin dolardan başlayan fiyat etiketi ile dikkatleri çeken Porsche Taycan modeli, 0'dan 100 km hıza 3,8 saniyede çıkabiliyor. Porsche Taycan modelinin 463 km menzile sahip olacağını da belirtelim.

Volkswagen e-Golf

Volkswagen markasının en sevilen modellerinden olan Golf'un elektrikli modeli olarak karşımıza çıkan Volkswagen e-Golf, 231 km'lik nispeten kısa sayılabilecek bir menzil sunuyor.

Tesla Model S / Model X / Model 3

Son olarak geldik tamamen elektrikli otomobil dendiğinde akla ilk gelen marka olan Tesla'ya. Modellere yakından baktığımızda Tesla Model S'in 600, Tesla Model X'in 527 ve Tesla Model 3'ün ise 518 km menzile sahip olduğunu görüyoruz. 

Tesla modellerinin hızlanma konusunda oldukça iddialı olduklarını da belirtelim. Tesla Model S 0'dan 100 km hıza sadece 2,3 saniyede çıkabilirken, Model 3 ise 3,2 saniyede çıkabiliyor. Model S 74 bin 790, Model X 79 bin 690 ve Model 3 ise 33 bin 690 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.