Mobil ödeme yöntemlerinde 5G ile yaşanacak gelişmeler, perakendeye büyük kolaylık sunacak

5G perakende sektörüne de hız, güvenlik ve yeni müşteri potansiyeliyle getirme gücüne sahip. Mobil cihazlardan e-ticaret ve ödeme sistemlerinin önümüzdeki dönemde artışına devam etmesi ve 5G sayesinde mobil ödeme kullanıcılarının yeni potansiyel müşterilerle artması bekleniyor.
Mobil ödeme yöntemlerinde 5G ile yaşanacak gelişmeler, perakendeye büyük kolaylık sunacak

Ödeme sistemlerindeki gelişmeler devam ederken mobil penetrasyonun da artmasıyla kullanıcıların satın alma davranışları ve tutumları değişerek her sistemin daha entegre ve hızlı olması yönünde hizmet beklentileri oluşuyor. Markalar da müşterilerin bu beklentilerini en hızlı şekilde gerçekleştirmek için mobil ödeme yöntemleri farklılaştırmak ve müşteri deneyimini en iyi hale getirmenin peşinde. 5G de daha yüksek bant genişliği, artan hız ile akıllı teknolojilerle mobil ödemeler için yardımcı olacak özellik ve imkanlar sunuyor.

eMarketer’ın Ekim ayında yayınladığı bir araştırmaya göre bu sene yaklaşık 1 milyar kullanıcı mobil ödeme yöntemleriyle işlem yaptı; önümüzdeki 3 sene içinde de kullanıcı sayısının yaklaşık %38 artması bekleniyor. 5G’nin gelmesiyle insanların mobil ödeme işlemleri yapma sayıları ve sıklığının doğru orantılı bir şekilde yükselmesi tahmin ediliyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.