Ücretsiz grafik oluşturma platformu: Notion Charts

Notion Charts, Google Dökümanları ile entegre bir şekilde çalışıyor. Platformu kullanmak için sizden herhangi bir üyelik istenmiyor.
Ücretsiz grafik oluşturma platformu: Notion Charts

Kimi zaman iş için, kimi zaman okul için çeşitli sunumlar yapmamız ve bu sunumları grafiklerle desteklememiz gerekiyor. Ancak görselliği ön planda tutmak isterken içeriği, içeriği ön planda tutmak isterken ise görselliği kaybedebiliyor. Kısacası bu ikisini dengede tutabilmek başarılı bir sunum için ciddi bir önem taşıyor. Güzel grafikler oluşturabilmek için zaman kaybetmek istemiyorsanız size önerebileceğimiz kullanışlı bir uygulama var; Notion Charts.

Notion Charts, Google Dökümanları ile entegre bir şekilde çalışıyor. Platformu kullanmak için sizden herhangi bir üyelik istenmiyor. Notion Charts'ın web sitesine girdiğinizde Google Sheet dökümanının ID'sini, belgenin adını ve veri aralığını platforma eklemeniz bekleniyor. Bu bilgilerden sonra görselin nasıl olmasını istediğinizi, renk seçimini, yatay ve dikey eksen seçimlerinizi belirtmeniz gerekiyor. Tüm bu belirteçlerden sonra ise görseliniz kullanıma hazır oluyor. Örnek grafiklere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Örnekle baz alındığında Notion Charts kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor ve kullanıcının bir grafik oluştururken zamandan kazanmasına yardımcı oluyor.

Ayrıca platformun sadeliği bir başka dikkat çekici unsur diyebiliriz. Platformun sadece Google Dökümanlar ile çalışıyor olması ise ne yazık ki bir eksik, zira grafik haline gelmesini istediğiniz her dosyayı dönüştürmeniz gerekiyor. Ayrıca platformda sadece İngilizce dil seçeneği bulunuyor, bu da Türkçe hazırlanan sunumlar konusunda sıkıntı olabileceği anlamına geliyor. Yine de platform denemeye değer diyebiliriz.

Notion Charts'a buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.