Netflix Türkiye’de 2019'un en popüler yapımları

Bu listeler hazırlanırken Netflix’teki dizi, film ve belgeselleri 28 gün içinde en az 2 dakika izleyenlerin baz alındığını ve dizilerin popüler sezonlarının istatistiklerine bakıldığını da hatırlatalım.
Netflix Türkiye’de 2019'un en popüler yapımları

Geçtiğimiz cuma günü Netflix Türkiye'nin ikinci orijinal yapımı Atiye, platformda yayınlandı ve şimdiden birçok izleyicinin dikkatini çekmeyi başardı. Zira Netflix'in Türkiye özelinde açıkladığı izlenme sayıları Atiye'nin ne kadar ilgi çektiğini bizlere kanıtlıyor. Dizi yayınlanmadan önce ilk üç bölümünü izleyip izlenimlerimizi sizlere aktarmıştık, kişisel olarak dizinin beklentimin daha üzerinde çıktığını söyleyebilirim.

Netflix Türkiye'de 2019'da hangi yapımların popüler olduğuna bir göz atalım. Bu listeler hazırlanırken Netflix’teki dizi, film ve belgeselleri 28 gün içinde en az 2 dakika izleyenlerin baz alındığını ve dizilerin popüler sezonlarının istatistiklerine bakıldığını da hatırlatalım.

2019'da çıkan en popüler 10 dizi sıralamasında ilk sıra yukarıda da bahsettiğimiz gibi Atiye'nin oldu. İkinci sırada bu sene 3. sezonunu izlediğimiz La casa de papel olurken, üçüncü sırada hayranlarının merakla beklediği The Witcher yer aldı. Dördüncü sıraya geldiğimizde Hakan: Muhafız'ın 2. sezonu karşımıza çıkıyor, onu sırayla Stranger Things'in 3. sezonu, Black Mirror, Sex Education, The Umbrella Academy, The I-Land ve You izledi.

2019 yılında çıkan en popüler 10 film listesinin ilk sırasında hem sinemada hem de Netflix'te aynı anda yayınlanarak dikkatleri üzerine çeken ve tartışmaların odağına yerleşen Organize İşler: Sazan Sarmalı oldu. Onu, Martin Scorsese'nin yönettiği ve kadrosunda Al Pacino, Robert de Niro, Joe Pesci gibi usta oyuncuların yer aldığı 3 buçuk saatlik orijinal Netflix yapımı The Irishman izledi. The Irishman'i sırasıyla 6 Underground, Müslüm, Aykut Enişte, Hedefim Sensin, Murder Mystery, Arif V 216, Triple Frontier ve I Am Mother izledi. 

2019 yılında çıkan en popüler 10 belgesel listesinde ilk sıra Gezegenimiz'e ait. Onu sırasıyla II. Dünya Savaşı'nın En Önemli Olayları (Renkli): S1, Facebook ve Cambridge Analytica skandalını konu edinen The Great Hack, Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates, Homecoming: A film by Beyonce, The Mind, Explained, Formula 1: Drive to Survive, Kedilere Bulaşmayın: İnternette Katil Avı, Street Food: Volume 1: Asia ve The Last Czars oldu.

Son olarak; Netflix'in bölge bölge abone sayısı ve gelirine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.