İstegelsin, 2019'a dair detayları paylaştı

Online market siparişi uygulaması istegelsin, 2019'un öne çıkan trendlerini açıkladı.
İstegelsin, 2019'a dair detayları paylaştı

Online market siparişi uygulaması istegelsin, 2019'un öne çıkan trendlerini açıkladı. Platformda en çok alışveriş yapılan ilçeler Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Bakırköy, Kadıköy, Ümraniye, Maltepe ve Ataşehir olurken, en fazla para harcanan kategori sıralamasında temizlik malzemeleri birinci sırayı aldı.

Paylaşılan bilgiler arasında dikkat çekenlerden biri de istegelsin kullanıcılarının hafta içi alışverişini hafta sonuna tercih etmesi. Siparişlerin yüzde 71'i hafta içi, yüzde 29’u ise hafta sonu gerçekleşti. Sitede en yoğun trafik ise iş sonrası saatlerine tekabül eden akşamları yaşandı.

Beşiktaş sebze, Bakırköy kahve tercih ediyor

İstanbul’da yıl boyunca en çok sipariş alan gıda ürünleri arasında taze sebzeler, süt, maden suyu, beş litrelik su ve taze meyve yer aldı. En çok satın alınan yiyeceklerde taze sebzeler zirveye yerleşirken, en çok taze sebze tüketen semt Beşiktaş oldu. Beşiktaş’ı, sırasıyla Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir takip etti. Şişli, Sarıyer ve Beşiktaş’ta en çok satın alınan ürünlerde süt, salatalık ve beş litrelik su birinciliği göğüsledi. Bakırköylüler istegelsin’den en çok kahve sipariş etti. Kadıköy ve Ataşehir ilçeleri maden suyu tüketimiyle öne çıkarken Üsküdar’da en çok süt tercih edildi. Ümraniye en çok çikolata ve gofret siparişi veren ilçe oldu.

Kadıköy organik ürün seviyor

Son dönemde tüketimi oldukça artış gösteren organik beslenme, istegelsin özelinde özellikle Kadıköy'de ilgi gördü. Organik ürün siparişlerinde ise 8’li Organik Yumurta (53-62 gr) başı çekti. İnek sütünün alternatiflerinin rağbet gördüğü günümüzde en çok tercih edilen vegan ürün olarak 1 litrelik Soya Sütü ilk sırada yer buldu. Ataşehir, Beşiktaş, Kadıköy Uzakdoğu mutfağı ürünleri kategorisinde öne çıkarken, hazır sos kategorisinde en fazla sipariş veren ilçe Şişli oldu.

Kitap ve dergi kategorisi ilgi görüyor

istegelsin kullanıcılarının talep gösterdiği seçeneklerden bir diğeri de kitap/dergi kategorisi. Ahmet Ümit’in Aşkımız Eski Bir Roman adlı eseri son aylarda istegelsin’den en çok sipariş edilen kitap oldu. Rekabetin yoğun olduğu evcil dostlara ilişkin ürünlerine gelince, istegelsin kullanıcılarının en çok satın aldığı seçenek olarak Petoncat Marsilya Sabunlu İnce Taneli Topaklaşan Kedi Kumu (10 L) öne çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.