2019’da fizy’den günde 7,5 milyon şarkı dinlendi

Fizy'de yıl boyunca günlük ortalama 7,5 milyon şarkı dinlendi, günlük ortalama izlenen video sayısı ise 400 bin oldu. Platformdaki 2,8 milyar şarkı ve 144 milyon video, yıl boyunca müzikseverlerle buluştu.
2019’da fizy’den günde 7,5 milyon şarkı dinlendi

Turkcell'in dijital müzik platformu fizy, 2019’daki verilerini paylaştı. Yerli ve yabancı olmak üzere milyonlarca şarkı ve videoyu yüksek ses kalitesi seçeneğiyle sunan platform, yıl boyunca hayata geçirdiği festival, yarışma ve konserlerle de gündeme geldi. 

Fizy’de günlük ortalama 7,5 milyon şarkı dinlenirken, kullanıcılar bir yıl boyunca toplamda 2,8 milyar şarkı dinledi. Şarkıların yanı sıra video klip arşiviyle de rağbet gören platformda, günde ortalama 400 bin video izlendi ve yılın sonunda bu sayı 144 milyona ulaştı.

Rap ve pop müzik şarkıları önde

Fizy’in şimdiye kadar sunduğu müzik küratörleri tarafından oluşturulan listeler, akıllı arama yeteneği, sanatçı sayfalarına hızlı erişim ve sevilen sanatçıların konserlerini canlı izleme gibi özelliklerle dinleyicilerin dikkatini çektiğini söyleyebiliriz. Hem cep telefonu uygulamasından hem de tarayıcıdan erişilebilen platformda, bu yıl en çok rap ve pop müzik şarkıları dinlendi.

2019 verilerine göre; fizy’nin en çok kullanıldığı şehirler Ankara, İstanbul ve İzmir olurken bu üç şehri; Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Bursa, Konya, Antalya ve Muğla takip etti. Bunun yanı sıra fizy kullanıcılarının ilgi alanları; eğlence, alışveriş, teknoloji, lifestyle, sağlıklı yaşam, yeme-içme olarak belirlendi.

Turkcell Dijital Medya ve Eğlence Direktörü Barış Zavaroğlu, fizy’nin Türkiye’nin müzik platformu olduğunu belirterek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Milyonlarca yerli ve yabancı şarkı, video ve canlı konser kayıtlarının bulunduğu dijital müzik platformumuz fizy, kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor. Özel olarak oluşturulmuş birbirinden farklı müzik listeleri, popüler radyo kanalları ve sanatçı radyolarıyla dinleyicinin her an kulağında olmak için 2020’de de çalışmaya devam edeceğiz. Sadece müzik değil farklı şeyler de dinlemek isteyen kullanıcılarımız için de yeni projelerimiz yolda.

2019'da fizy neler yaptı? 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, fizy'nin sadece platformdaki müziklerle değil aynı zamanda düzenlediği fiziksel etkinliklerle de dinleyici tarafında öne çıktı.  Liselerarası Müzik Yarışması'nı 2019’da 3. kez düzenleyen fizy, 31 okulun sahne aldığı yarışmada dereceye giren gruplara para ödülünün yanı sıra burs ve müzik ekipmanları hediye etti.  Dereceye giren gençlerin toplam 7 dalda, 70 bin TL para ödülü verildi.

Bu arada yılın en çok ilgi gören müzikal gösterilerinden biri olan Alice Müzikali’nin şarkısı “Kuzey Yıldızı” için fizy’ye özel bir video klip çekildiğini de hatırlatalım. Serenay Sarıkaya’nın müzikalde seslendirdiği ve büyük beğeni toplayan şarkı, sadece fizy’de yayınlandı. Söz ve müziği Nil Karaibrahimgil’e ait olan  “Kuzey Yıldızı” şarkısı, Serenay Sarıkaya ve Ecrin Suçoban’ın ilk video klibi olma özelliği taşıyor.

Son olarak ikincisi düzenlenen fizy İstanbul Müzik Haftası, bu yıl daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla 4-9 Kasım tarihleri arasında Volkswagen Arena’da gerçekleştğini ekleyelim. Binlerce mizkseverin ilgi gösterdiği etkinlikte sahne alan sanatçılar arasında  Ceza, Teoman, Kalben, Norm Ender, Pentagram, Kenan Doğulu, Gökhan Türkmen, Gaye Su Akyol, Moğollar ve MaNga gibi isimler yer aldı. 

Yılın öne çıkan fizy etkiliklerinden biri de 2. fizy Müzik Ödülleri oldu. 2. fizy Müzik Ödülleri'nde yılın en çok dinlenen kadın sanatçısı Sıla, erkek sanatçısı ise Ben Fero oldu. Ebru Gündeş’i beş yıl aradan sonra Harbiye Açıkhava Sahnesi’ne getiren konser serisinin de yoğun talep üzerine iki gün uzatıldığını belirtmekte fayda var. 

Görünen o ki; fizy sadece bir platfrom olarak değil aynı zamanda düzenlediği etkinlikler ve ödül törenleriyle Türkiye'deki müzik piyasasına hareketlilik kazandırmaya kararlı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.