Gıda ve tarım endüstrisi yeniliğe en çok ihtiyaç duyulan sektör

Gıda ve tarım endüstrisi değer olarak en büyük sektörlerden biri olmakla birlikte yenilenebilir kaynakların sınırlı olması, taze içeriğin pahalı olması ve nüfusun artması gibi nedenlerden dolayı yeniliğe de en çok ihtiyaç duyan alanlardan. 

Gündelik olarak her bireyin hayatında yeri olan gıda ve tarım endüstrisi değer olarak en büyük sektörlerden biri olmakla birlikte yenilenebilir kaynakların sınırlı olması, taze içeriğin pahalı olması ve nüfusun artması gibi nedenlerden dolayı yeniliğe de en çok ihtiyaç duyan alanlardan. 

Son dönem trendlerine baktığımızda robotlarla hazırlanan gıdalar, laboratuvar ortamında büyütülen ürünler, hayvansal ya da kabuklu gıda içermeyen işlenmiş yiyecekleri görüyoruz. Küresel ısınmanın etkisini artırması, şehirleşmenin özellikle bazı yerlerde kontrolsüzleşmesi, ekonomik sınıfların büyüklüğünün değişmesi gibi nedenlerle birlikte kişi başına düşen gıdanın miktarının her yerde aynı olmaması ve kaliteli gıdaya erişimin kısıtlı olması bu trendleri tetikleyen başlıca etkenlerden. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.