Amazon Türkiye iade sürelerini uzattığını duyurdu

8 Ocak’a kadar verilen siparişlerde iade süresi, 8 Şubat gün sonuna kadar uzatıldı.
Amazon Türkiye iade sürelerini uzattığını duyurdu

Müşteri deneyimini iyileştirmek adına yeni bir iade politikasını hayata geçiren Amazon.com.tr, iade süreleri uzattığını duyurdu. Bu kapsamda, 8 Ocak’a kadar verilen siparişlerde iade süresi, 8 Şubat gün sonuna kadar uzatıldı. Amazon.com.tr’nin satıcısı olduğu ve doğrudan Amazon.com.tr tarafından gönderilen ürünlerde geçerli politika, müşterilere ürün iadesi konusunda esneklik tanımayı amaçlıyor. 

Bu arada Amazon.com.tr’nin bu hizmetinin, 11 Kasım’dan bugüne kadar satın alınan, Amazon.com.tr'nin satıcısı olduğu ve doğrudan Amazon.com.tr tarafından gönderilen ürünleri de kapsayacağını belirtelim. Şirketin yayına aldığı bu yeni politika kapsamında, ürünler 8 Şubat gece yarısından önce iade edilebilecek. 8 Ocak 2020 tarihinden sonra gönderilen ürünlerde ise 30 günlük standart iade politikası uygulanacak.

Geçtiğimiz yıl resmen ülkemizde hizmet vermeye başlayan Amazon Türkiye'nin, "Beklenen Cuma 2019" ismi ile Black Friday indirimleri sunduğunu hatırlatalım. Kampanya süresince yüzde 70'e varan indirimler sunmayı hedefleyen Amazon Türkiye'nin Black Friday indirimleri, Aralık ayının ilk günlerine kadar sürmüştü. 

Daha önce kampanyalarla hareketlenen e-ticaret pazarının çözmesi gereken 2 problemi aktarırken, daha çok teknik altyapı sorunlarına ve pazar yeri yönetim sıkıntısına odaklanmıştık. Ancak 11.11, Efsane cuma ve Cyber Monday kampanya süreçlerinde operasyonel tarafta kargo şirketlerinin ciddi bir iş yüküyle karşılaşması da müşteri memnuniyetine yansıdı. Kargoların beklenen tarihte ulaşamaması ve teslimat sürecinde yaşanan aksaklıklar iade süreçlerine de etki etti.  

Bu anlamda Amazon Türkiye’nin müşteri deneyimini iyileştirmek adına, sadece online alışveriş sürecini değil, aynı zamanda operasyonel tarafı da göz önünde bulundurması oldukça değerli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.