Endonezyalı edtech girişimi Ruangguru, 150 milyon dolar yatırım aldı

Endonezyalı edtech girişimi Ruangguru, General Atlantic ve GGV Capital'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı.
Endonezyalı edtech girişimi Ruangguru, 150 milyon dolar yatırım aldı

Endonezyalı edtech girişimi Ruangguru, General Atlantic ve GGV Capital'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı. Tura katılan diğer isimler EV Growth ve UOB Venture Management oldu. 

Ruangguru, 2014 yılında Muhammad Iman Usman ve Adamas Belva Syah Devara tarafından hayata geçirildi. Girişim kullanıma açıldığı dönemde "öğretmenler için pazar yeri" olarak faaliyet gösteriyordu, ancak bu hizmet anlayışı zamanla dönüşüm geçirdi. Platform, şu anda pazar yeri olmanın ötesinde video platformu olarak da hizmet veriyor, ayrıca öğrencilere online sınav hizmeti de sunuyor. Şu anda 300 binden fazla öğretmenin bulunduğu platform, 15 milyondan fazla öğrenciye hizmet veriyor. Endonezya merkezli şirketin B Serisi yatırım turundan sonra "Kienguru" adıyla Vietnam'da da faaliyet göstermeye başladığını hatırlatalım.

Ruangguru'nun yaptığı iş Cambly'nin iş modeline benzetilebilir. Soruları olan ve bazı dersler konusunda desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler platformdaki öğretmenlerle direkt olarak iletişime geçebiliyor ve eksik olduğu noktayı bu şekilde kapatabiliyor. Ayrıca önceden hazırlanmış videolarla da eğitimlerini destekleyebiliyorlar. Şirket ilerleyen dönemde yapay zeka odaklı kişiselleştirilmiş öğretimi kullanarak kapsamlı bir müfredat ile birlikte eğlenceli bir öğrenme deneyimi oluşturmaya odaklanacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.