Perakende tedarik zinciri yönetiminde yapay zeka optimizasyonları nasıl olacak?

Yapay zeka, birçok sektörde olduğu gibi tedarik zincirinde de optimizasyon sağlayarak rekabet avantajı sunmakta. Özellikle operasyonel süreçlerdeki karar verme mekanizmasını hızlandırmak ve iyileştirmek konusunda hızlı aksiyon alan şirketlerin daha çok öne çıkması bekleniyor.
Perakende tedarik zinciri yönetiminde yapay zeka optimizasyonları nasıl olacak?

Yapay zekanın sürece dahil olmasıyla birlikte tedarik zinciri yönetimi de diğer branşlar gibi değişimine hızla devam ediyor. Günümüzün gereklilikleri ve teknolojinin etkisiyle, tedarik zincirinin işlevselliğinin de küreselleşmesi bekleniyor. Birçok işletme, müşteri taleplerini karşılamak için yapay zekâ, blockchain ve makine öğrenimi gibi teknolojileri iş sürecine dahil ederek tedarik zincirlerini de dönüştürmenin yollarını arıyorlar.  

Globalde perakende sektöründe yapay zekanın en çok maliyetleri azaltma, verimliliği artırma, karı yükseltme, daha etkili karar verme gibi konularda etkisinin bulunduğunu görüyoruz. Tedarik zinciri de bu etmenleri sağlayan bileşenlerden biri. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.