Tesla, Şangay'da kuracağı Gigafactory için Çinli bankalardan 1.4 milyar dolar kredi aldı

Şangay'da kurulan Gigafactory'de Model 3 üretmeye odaklanan Tesla, Ocak ayında tesisin temellerini atmıştı. 
Tesla, Şangay'da kuracağı Gigafactory için Çinli bankalardan 1.4 milyar dolar kredi aldı

Tesla, Şangay'daki yeni Gigafactory üretim tesisini açmak için Çinli bankalardan 1.4 milyar dolar kredi aldı. Gigafactory tesislerinde, Tesla araçlarının elektrikli motorlarının ve akü gruplarının yanı sıra şirketin enerji grubu ürünleri Powerwall ve Powerpack'in üretildiğini hatırlatalım. 

2014'te ilk Gigafactory tesisini Nevada'da kuran şirket, 2018'in Temmuz ayında Şangay'da yeni bir Gigafactory kurmayı planladığını duyurmuştu. Alınan krediyle birlikte Tesla, hem yeni bir Gigafactory kuracak hem de Çin merkezli operasyonlarını finanse edecek. Verilen kredinin 5 yıla yayıldığını da ekleyelim.

Model 3 araçlarını 2018'de Çinli tüketicilerin siparişine açan şirket, Çin'de ürettiği Model 3 araçlarını diğer araç modellerinden daha uygun fiyata sunmayı planlıyor. Şangay'da kurulan Gigafactory'de Model 3 üretmeye odaklanan Tesla, Ocak ayında tesisin temellerini atmıştı. 

Bir süre önce tesiste araç üretimine başlayan şirket, tıpkı diğer gigafactory tesislerinde olduğu gibi, devasa üretim tesisinin bazı bölümlerini tamamlamaya çalışırken bazılarını aktif olarak kullanabilir. Tesla, Berlin, Nevada ve Buffalo'daki tesislerle birlikte Şangay'da 4. gigafactory tesisini hayata geçirmiş oluyor. Tesisleri, 3 farklı kıtaya yayılan şirketin yakın zamanda 5. gigafactory tesisini de duyurması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.