Sanal ATM girişimi Sonect, 8.6 milyon dolar yatırım aldı

Sadece akıllı telefonunuzla, istediğiniz her yerden para çekebilmenizi sağlayan fintech girişimi Sonect, 8.6 milyon dolarlık Seri A yatırım turunu kapattığını duyurdu.
Sanal ATM girişimi Sonect, 8.6 milyon dolar yatırım aldı

İsviçre merkezli bir fintech girişimi olan Sonect, bankaların ATM'lere ve ATM operasyonlarına harcadığı paraya karşı bir çözüm üretmek adına yola çıkmış. 2016 yılında kurulan girişim, bugün Seri A yatırımını tamamladığını duyurdu.

Sonect'in çalışma modeli oldukça basit işliyor. Nakit para çekmek için sadece akıllı telefonunuza ihtiyacınız var. İlk etapta Sonect uygulamasına giriyor ve kartınızı sisteme tanımlatarak üye oluyorsunuz. Eğer bankanız Sonect ile çalışıyorsa, kaydınızı tamamlıyor ve bu işlemin ardından sadece telefonunuzla, istediğiniz yerden para çekebilir hale geliyorsunuz.

Sonect kullanıcılarının kayıt sonrasında herhangi bir ATM aramadan para çekmeleri mümkün kılınıyor. İşyerleri de Sonect ile birlikte çalışarak, kendilerini bir sanal ATM'ye dönüştürebiliyor. Mağazalar, Sonect kullanıcıları mağazalarına geldiğinde onlara nakit para sağlıyor, yani para çekme hizmeti veriyor.

Sonect'in paylaştığı verilere göre, şirket İsviçre ve Portekiz'de çok ciddi bir para çekme ağı oluşturdu. Girişimin en büyük özelliği tüm paydaşlar için artı noktaları ve kazan-kazan noktalarının bolluğu. Müşteriler, geniş ağ sayesinde nakit para çekmek için herhangi bir banka ATM'si aramak zorunda kalmazken, bankalar da ATM'lerin operasyon maliyetlerini bu yöntemle ciddi anlamda düşürebilir hale geliyor.

Gelen yatırım sonrasında Latin Amerika pazarına doğru açılmayı hedefleyen Sonect, Mesika'da bir anlaşmaya imza atmış bile. Sonect'in hali hazırdaki yatırımcıları arasında Swiss Post, Postfinance, FIS, İsviçreli fintech hızlandırıcı F10 ve BNP Paribas'nın fintech hızlandırıcı programı Plug and Play de yer alıyor. Girişim, oldukça büyük bir potansiyele sahip ancak bir diğer yandan da nakit para kullanımının azaldığı da bir gerçek. Bu yüzden girişimin daha çok nakit seven pazarlarda faaliyet göstereceğini söylememiz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.