Manikür işlemlerine otomasyon getirmek isteyen Coral, CrossLink Capital, Root Ventures, Tandem Capital ve Y Combinator'den 4.3 milyon dolar yatırım aldı. Ev tipi bir manikür makinesi tasarlayan ekip, oje sürme işleminin bu manikür makinesi tarafından gerçekleşmesini sağlıyor.
Parmaklarını makineye yerleştiren kullanıcılar, bir düğmeye basıp bir kaç dakika bekledikten sonra ojeli tırnaklarına kavuşmuş oluyor. Üstelik makine sayesinde ojenin kuruması için beklemelerine de gerek kalmıyor. Henüz prototip aşamasında olan ürün, yatırım ile birlikte seri üretim aşamasına geçebilecek. Makinenin nasıl çalıştığına dair detaylar vermekten çekinen ekip, üretecekleri makinenin tüm tırnakları 10 dakikada boyayabildiğini belirtiyor.
Hem ojelerin kuruma sürecini hızlandırmak hem de sürülen ojenin dayanıklı olmasını sağlamak için Coral'ın tescilli bir özel oje kullandığını belirtelim. Dolayısıyla makinayı alırken, kullanacağınız geleneksel bir ojeyi ayrıca alıp makineye dökmeniz ya da sevdiğiniz ojeleri makine ile kullanabilmeniz pek mümkün değil. Öte yandan Coral ojelerinin kapsüller halinde satılacağını belirtelim. Kullanıcılar bu kapsülleri teker teker alabileceği gibi abonelik modeliyle de satın alabilecek.
Boyama işlemlerinin gerçekleştirebilmek için bir kamera ve görsel algoritmalar kullanan makine, işlem sonrasında tırnak kenarlarında oje kalmamasını da sağlıyor. Henüz ürünün fiyatına karar verilmemiş olsa da Coral kurucu ortağı Ramya Venkateswaran, premium bir cihaz üreteceklerinin sinyalini veriyor.
Y Combinator'un Kış 2020 sınıfında katılımcı olarak yer alan şirket, 8 kişilik bir ekipten oluşuyor. Bunun yanı sıra her iki kurucu ortağın da donanım alanında deneyimli olduğunu eklemekte fayda var. Daha önce Dolby'de ürün strateji müdürü olarak çalışan Venkateswaran, Dolby Conference Phone'un üretilmesine kakıda bulunmuştu. Diğer kurucu ortak Bradley Leong ise Kickstarter'da laptop tarzı bir iPad klavyesi olan Brydge'i üretmek için 800 bin dolar toplamayı başarmıştı.