Otomotiv ve otonom araçların gelişmesinde 5G'nin rolü nasıl olacak?

5G altyapısının kurulması ve aktif olarak kullanılmaya başlaması ile yapay zekâ, sanal gerçeklik ve IoT gibi teknolojilerin potansiyelinden en etkili şekilde yararlanabileceğiz. Daha güvenli ve hızlı sürüş deneyimi için araçlardaki teknoloji kullanımı da bu potansiyelin gerçekleştiği örneklerden.
Otomotiv ve otonom araçların gelişmesinde 5G'nin rolü nasıl olacak?

5G teknolojisinin gelişimi devam etmekte ve bu altyapının pilotları İsviçre, ABD ve Çin gibi ülkeler başta olmak üzere hızlı bir şekilde artıyor. Daha önceki bant genişliklerine göre daha büyük miktarda veriyi daha güvenilir, düşük gecikme ve yüksek hızlarda iletebilen 5G altyapısının geliştiği ülkelerde operatörler arası en çekişmeli rekabet alanlarından biri haline gelmiş durumda. 

Qualcomm’un 5G'nin gelecekteki küresel ekonomik etkileri için yaptığı araştırmadan çıkan sonuca göre 2035 yılına kadar 5G, tüm endüstrilerde 12,3 trilyon $ pazar hacmine sahip olacak. Otomotiv sektöründe 2035 yılına kadar 5G'nin otomotiv sektörü genelinde 2,4 trilyon $'ın üzerinde ekonomik verim sağlaması öngörülüyor. BIS Research’ün globalde yaptığı bir araştırmaya göre de 5G kullanılan altyapı yatırımlarının beşte birinden daha fazlasını otomotiv sektörü oluşturuyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.