SoftBank Vision Fund, Lenskart'a 275 milyon dolar yatırım yaptı

Gözlük ürünleri satan çok kanallı bir perakendeci olan Hindistan merkezli Lenskart, G Serisi yatırım turunda Softbank Vision Fund'dan 275 milyon dolar yatırım aldı.
SoftBank Vision Fund, Lenskart'a 275 milyon dolar yatırım yaptı

Gözlük ürünleri satan çok kanallı bir perakendeci olan Hindistan merkezli Lenskart, G Serisi yatırım turunda Softbank Vision Fund'dan 275 milyon dolar yatırım aldı. Lenskart aldığı yeni yatırımı ülkedeki faaliyetlerini genişletmek için kullanacağını açıkladı. 

Lenskart'ın Softbank Vision Fund'dan aldığı yeni yatırım, 9 yaşındaki girişimin bu zamana kadar aldığı yatırım miktarını 456 milyon dolara çıkarmasına yardımcı oldu. Girişimin şimdiki değerlemesi ise 1,5 milyar doların üzerinde diyebiliriz.

Gözlük, kontakt lens ve göz bakım ürünleri satan bir e-ticaret hizmeti olarak başlayan dokuz yıllık girişim, son yıllarda fiziksel mağaza olarak da hizmet vermeye başladı. Lenskart bugün, Hindistan'da 100'den fazla şehirde ve 500'den fazla fiziksel mağazada faaliyet gösteriyor. Bununla birlikte online satışlar, girişimin toplam gelirinin yüzde 60'ını oluşturuyor. Lenskart'ın kurucusu ve CEO'su Peyush Bansal, girişimin yeni sermayeyi teknoloji altyapısını ve tedarik zincirini geliştirmek için kullanacağını söyledi.Tüketici ve teknoloji anlayışının Lenskart'ın bir sonraki adımını oluşturmalarına yardımcı olacağını belirtiyor.

Sektör tahminlerine göre Hindistan'da yarım milyardan fazla insan görme bozukluğu yaşıyor, ancak yalnızca 170 milyon kişi bu konuda önlem alıyor. Lenskart, özellikle küçük kasaba ve köylerde bir potansiyel gördüğünü söylüyor. Tüm potansiyel müşterilere ücretsiz göz muayenesi testleri sunuyor. Ayrıca, kullanıcıların bir satın alma işlemi yapmadan önce ürünleri test etmelerini istiyor. Girişim, doğru ürünü tespit edebilmek için 3D AI modelini kullanıyor.

Son olarak Euromonitor International'ın yaptığı bir araştırmaya göre Hindistan'ın gözlük pazarının 4,6 milyar dolar değerinde olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.