Müşteri verisinin kullanılma biçimi perakendecilerin farklılaşmasını sağlayabilir

Gıda, giyim, kozmetik gibi günlük hayatta kullanılan birçok sektörü kapsayan perakendenin etkisi sadece müşteriler ve perakendeciler üzerinde değil, tedarik zinciri ve lojistik gibi sektörler üzerinde de hissediliyor.

Gıda, giyim, kozmetik gibi günlük hayatta kullanılan birçok sektörü kapsayan perakendenin etkisi sadece müşteriler ve perakendeciler üzerinde değil, tedarik zinciri ve lojistik gibi sektörler üzerinde de hissediliyor. Son dönemlerde hem dünyada hem de Türkiye’de yoğun hissedilen ekonomik çalkantılarla birlikte müşterilerin satın alma davranışlarının değiştiğini, markaların da müşterinin davranışını daha iyi anlamaya, deneyimi iyileştirmeye ve müşteri döngüsünün maksimize edilmeye çalıştıklarını görüyoruz.

Aralık 2019’da güven endeksi 58,8 ile geçen senenin aynı dönemine benzer bir noktaya gerilemiş ve Eylül ayından beri gözlemlenen yükselmenin yolunu negatife dönmüş durumda.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.