Sanal ürün yerleştirmeleri yapan Ryff, 5 milyon dolar yatırım aldı

Ürünleri, bir film, TV reklamı veya TV şovu sahnesine sanal olarak yerleştiren Ryff, Valor Siren Ventures'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı.
Sanal ürün yerleştirmeleri yapan Ryff, 5 milyon dolar yatırım aldı

Ürünleri, bir film, TV reklamı veya TV şovu sahnesine sanal olarak yerleştiren Ryff, Valor Siren Ventures'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Moneta Ventures, Vulcan Capital, Perfectomundo Tequila ve CyberPowerPC oldu.

Hollywood merkezli Ryff, sanal ve gerçeği karıştıran bu teknolojiyi 23 milyar dolarlık ürün yerleştirme pazarını alt üst etmek için kullanmayı umuyor. Ürün yerleştirme, bir şişe Coca-Cola gibi markalı bir nesneyi bir film veya TV şovundaki sahneye yerleştirmenin reklam taktiği olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Ryff, reklamverenin sponsor olmak isteyip istemediğine bağlı olarak, olay yerine markalı nesneyi yapay zeka yardımıyla koyabiliyor. Bu da şirketler arasında reklam anlaşmalarının yapılmasını daha kolay hale getiriyor.

Ryff, akış hizmetlerindeki büyümenin, hem film hem de TV içeriğinde marka entegrasyonunu dijitalleştirmek ve otomatikleştirmek için bir fırsat yarattığını söylüyor. Ryff'in ürün yerleştirmeleri, basit markalı nesnelerin biçimini alabiliyor veya karmaşık etkileşimli ve dinamik reklamlara kadar tüm yönleriyle karşımıza çıkabiliyor. Marka referansları orijinal prodüksiyonda filme alınmış gibi görünüyor ve reklamlar, izleyici, platform, coğrafya, tarih ve demografik profil dahil olmak üzere bir dizi değişkenlere göre uyarlanabiliyor.

Ryff'in dünyanın önde gelen eğlence odaklı TV içeriği sağlayıcısı Endemol Shine da dahil olmak üzere, dünya çapında bilinen TV ve online içerik şirketleriyle anlaşmalar yaptığını belirtelim. 

Şu anda 18 çalışanı bulunan şirket, aldığı yeni yatırımla New York ve Londra'daki faaliyetlerini hızlandırmayı, aynı zamanda teknolojisini geliştirmeyi hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.