Bitki bazlı tavuk eti üreten girişim: Daring Foods

Daring Foods, genetik olarak değiştirilmemiş maddelerden yapılan bitki bazlı tavuk şeklinde bir alternatif sunuyor.
Bitki bazlı tavuk eti üreten girişim: Daring Foods

Gelişen teknolojiyle birlikte son dönemde veganlar için gerçekte et olmayan ve çeşitli bileşenlerden elde edilen yapay etlerin üretildiğini söylemek mümkün. Üstelik bunu gerçekleştiren birçok girişim mevcut. Ancak Daring Foods adlı girişim, bunu bir adım öteye taşıyarak yapay tavuk eti üretimine başlıyor. Daring Foods, genetik olarak değiştirilmemiş maddelerden yapılan bitki bazlı tavuk şeklinde bir alternatif sunuyor. Bu maddeler bitki, su, soya, ayçiçek yağı, tuz ile doğal tatlandırıcıdan meydana geliyor.

Şirket, Daring Pieces adlı ürününün ilk versiyonunu bu yılın başında Birleşik Krallık'ta satmaya başladı. Daring Foods, otel, restoran, perakende pazar ve diğer ticari müşterileri tedarik eden büyük bir ABD'li gıda şirketi olan Rastelli Foods Group'un desteğini aldığını duyurdu. Rastelli, altyapı, satış ve dağıtım desteğini birleştirmek amacıyla Daring Foods'a 10 milyon dolar yatırım yaptı.

Rastelli'nin desteğiyle Daring Foods, şubat ayında ürününü ABD'de piyasaya sürmeyi planlıyor. Daring, web sitesi aracılığıyla doğrudan tüketicilere ve ayrıca restoran ve perakendecilere satış yapmayı planlıyor. Girişim, ABD pazarına bağlı gibi görünüyor ve ana merkezini Glasgow'dan New York'a kaydırıyor.

Daring Foods'u deneyen vejetaryenler, ürünün birebir aynı olmadığını, ancak gerçeğe çok yakın olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca Daring Foods ile yenilen yemek kişiye ağır bir şeyler yemediğini hissettiriyor, bunda da ürünün içeriğinin oldukça sade olması etkili oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.