Bankacılık sektörü, müşteri verilerini kullanarak nasıl farklılaşılabilir?

Açık bankacılık konusunda regülasyonlar ve mevzuat düzenlemeleri bankaları değişime zorlamakla birlikte adaptasyon konusunda bankalar, geride kaldıklarını düşünüyorlar. Müşteriler açısından da bankalar da bu konuda efektif bir işleyiş sergilememekte.

Açık bankacılık konusunda regülasyonlar ve mevzuat düzenlemeleri bankaları değişime zorlamakla birlikte adaptasyon konusunda bankalar, geride kaldıklarını düşünüyorlar. Müşteriler açısından da bankalar da bu konuda efektif bir işleyiş sergilememekte. Capgemini tarafından yapılan bir araştırmaya göre, banka yöneticilerinin sadece %21'i açık bankacılıkla ilgili aldıkları aksiyonlardan ciddi bir geri dönüş aldığını belirtirken 10 müşterinin sadece 3'ü bankalarının gerekli uygulamaları ya da tavsiyeleri sağladığını belirtmekte. 

Gizlilik, veri paylaşımı gibi konularda bilinmezlik nedeniyle müşterilerin regülatif zorunluluklar nedeniyle de bankaların bu süreçte geri planda kaldığını biliyoruz. Müşteri verisinin korunması ve kullanılması konusunda müşteriye özgürlük veren açık bankacılık bankaların elindeki bir kozu elimine edeceği için de bankalar tarafından ele alınması daha yavaşlamış olabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.