Afrika'da faaliyet gösteren fintech girişimi Chipper Cash, 6 milyon dolar yatırım aldı

Gana, Uganda, Nijerya, Tanzanya, Ruanda ve Kenya gibi ülkelerde faaliyet gösteren fintech girişimi Chipper Cash, Deciens Capital'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 6 milyon dolar yatırım aldı.
Afrika'da faaliyet gösteren fintech girişimi Chipper Cash, 6 milyon dolar yatırım aldı

Gana, Uganda, Nijerya, Tanzanya, Ruanda ve Kenya ülkelerde mobil tabanlı, ücretsiz olarak P2P ödeme hizmeti sunan San Francisco merkezli fintech girişimi Chipper Cash, Deciens Capital'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 6 milyon dolar yatırım aldı. Chipper Cash CEO'su Ham Serunjogi'ye göre yatırım, ekibi büyütmek ve yeni coğrafi bölgelerde faaliyetlere başlamak için kullanılacak.

Güney Afrika'nın 2020'de hizmet vermek istedikleri bir alan olduğunu söyleyen Chipper Cash, bu bölgedenin kendileri için hangi ülkeleri içerdiğini ise açıklamadı. 

Afrika'da fintech girişimleri için 2019'un yoğun geçtiğini söyleyebiliriz. Mayıs 2019'da Amerikan futbolu ikonu Joe Montana'nın da kurucu ortaklarından olduğu Chipper Cash, 500 Startups ve Liquid 2 Ventures'ın desteğini içeren bir tohum yatırım turunda 2,4 milyon dolar yatırım almıştı. Chipper Cash, eylül ayında Afrika'nın en büyük fintech pazarı olan Nijerya'da hizmet vermeye başladı. Son yatırım turuyla girişim, aldığı toplam yatırımı 8 milyon doların üzerine çıkarmış oldu. 6 milyon dolarlık yatırım turuna katılanlar arasında önceki yatırımcıların yanı sıra Boston merkezli Raptor Group gibi birkaç yeni destekçi de bulunuyor.

Ayrıca yeni yatırımdan sonra, Deciens Capital Kurucu Ortağı Dan Kimerling, Chipper Cash'in yönetim kurulundaki rolüne devam edeceğini doğruladı.

Chipper Cash, şu anda 600 binden fazla aktif kullanıcıya sahip ve ücretsiz P2P, sınır ötesi mobil para ödemeleri ürününde 3 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.