PayU'nun iyzico satın almasında son imzalar atıldı

Bu sene yaz ayları başında PayU'nun 165 milyon dolar ödeyerek satın aldığını duyurduğu iyzico ile anlaşmada sona gelindi. PayU ile iyzico arasında son imzalar atıldı.
PayU'nun iyzico satın almasında son imzalar atıldı

Türkiye'nin fintech alanında önemli girişimlerinden biri olan iyzico, PayU tarafından 165 milyon dolara satın alındı. Bu yılın yaz aylarında sizlerle paylaştığımız üzere, PayU ve iyzico satın alma için anlaşmıştı. Anlaşmanın hemen ardından Arda Kutsal, Barbaros Özbugutu ve Mario Shiliashki, PayU'nun iyzico'yu satın almasına dair detayları konuşmuştu

Geçtiğimiz hafta Webrazzi FinTech 2019'da Arda Kutsal ile ayrı bir söyleşi daha gerçekleştiren iyzico CEO'su Barbaros Özbugutu, yakın zamanda son imzaların atacağını dile getirmişti. Satış sürecinin, yatırım almaya nazaran daha zorlu geçtiğini belirten Özbugutu, BDDK ve T.C. Merkez Bankası ve Avrupa'daki regülasyonların onay aşamalarının tamamlanmasının vakit aldığını aktarmıştı. An itibariyle edindiğimiz bilgilere göre, iyzico'nun PayU'ya satışı ile ilgili son resmi imzaların atıldığını ve satış sürecinin tamamlandığını öğrendik.

2013 yılının Nisan hayatında yola çıkan iyzico, bugüne kadar aldığı 28 milyon dolarlık toplam yatırımla birlikte çıkış gerçekleştirdi ve iyzico'nun yeni sahibi PayU oldu.

Bu yılı kârlı olarak kapatması beklenen ve operasyonlarına tam hızıyla devam eden iyzico'nun CEO'su iyzico ile Öde adlı yeni bir ürün lansmanını da Webrazzi Fintech 2019'da gerçekleştirdi. Hemen aşağıdan Webrazzi Fintech 2019'da Arda Kutsal ile Barbaros Özbugutu'nun gerçekleştirdiği söyleşiyi izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.